0rk.nl
Image default
Woningen

Vier redenen waarom je in Deventer wil wonen

De meeste steden hebben mooie plekken of straatjes in de stad. Andere steden zijn net even iets meer bijzonder. Deventer is daar een voorbeeld van. Deventer is een nog onontdekte parel in Overijssel en veel mensen zouden hier graag willen wonen. Een Deventerse makelaar kan je helpen om je droomhuis te vinden in de stad. Waarom zou je in Deventer willen wonen?

Historische binnenstad

Deventer is een oude Hanzestad, gelegen aan de IJssel. Omdat de stad vroeger een belangrijke rol speelde bij de handel, kent het een mooi historische binnenstad. Er zijn veel kleine straatjes te vinden waarin oude gebouwen staan. Het doet daarom erg knus en gezellig aan. Als je in de stad loopt, is er altijd wel wat moois te zien.

Niet te groot

Deventer is een grote stad en heeft alle voorzieningen die je nodig hebt, maar het is niet zo groot en massaal als bijvoorbeeld Utrecht of Amsterdam. Daardoor heb je wel de voordelen van een grote stad, maar het doet allemaal een beetje dorps aan. De sfeer is er gemoedelijk en gezellig.

Goede bereikbaarheid

Wonen in Deventer kent veel voordelen ten aanzien van de bereikbaarheid van de rest van het land. Deventer grenst aan de snelweg A1 waardoor je gemakkelijk richting Twente en Duitsland reist, maar ook richting Amsterdam is alles goed bereikbaar. Daarnaast kent Deventer een treinstation met treinen richting Utrecht en Zwolle. Binnen een uur sta je op Utrecht Centraal en in Zwolle ben je met ongeveer 20 minuten. In 45 minuten brengt de trein je naar Enschede. Als je voor je werk veel moet reizen door het hele land, is Deventer dus een goede uitvalsbasis. 

Betaalbaar

Misschien niet de eerste reden waar je aan denkt, maar Deventer is relatief nog erg betaalbaar ten opzichte van andere steden in de buurt. Door het hele land staat de huizenmarkt op zijn kop en zijn er nauwelijks betaalbare woningen te vinden, maar in Deventer zijn deze er nog wel. Als je in die omgeving wil wonen, is Deventer dus een goede optie.

 

Related posts

De beste loodgieter van Nieuw Vennep

Droomhuis in Hilversum!

Schakel dit bedrijf in als je een appartement wilt huren in Arnhem