0rk.nl
Image default
Bedrijven

Kantoorprinter? Wat schaf je aan?

Een printer is een aankoop die mee gaat voor een langere periode. Als je op kantoor bent heb je meerdere van dit soort grote aankopen nodig maar een goede kantoorprinter uitzoeken is van belang. Het is fijn als je op elk gewenst moment iets kan printen op kantoor. Maar welke printer is nu beste voor bij jou op kantoor? In deze blog gaan we bespreken welke kantoorprinter hete beste bij jou past en wat de kwaliteiten zijn van welk soort printer.

 

De praktische kwaliteit die printen brengt is iets wat nog steeds van belang is in ons dagelijks leven. Of het gaat om een brief versturen of een formulier dat uitgeprint en ondertekent mag moet worden, met een kantoorprinter kan het allemaal.

 

Welke kantoorprinter pas bij jou?

 

Wat moet je allemaal overwegen als je een kantoorprinter gaat kopen. Er zijn twee verschillende soort printers, laserprinters of inktjetprinters. Laserrprinters zijn handig voor kwantiteit, deze printer kan erg snel documenten afdrukken. Een inktjetprinter heeft meer moeite om op te starten als deze een tijdje niet gebruikt is. Inktjetprinters zijn langzamere printers maar wel meer flexibel in de omgang, foto’s worden met deze printer ook met een goede kwaliteit afgedrukt. Denk er dus goed over na hoe vaak er bij jullie op kantoor ook daadwerkelijk geprint wordt.

Wil je graag een kleur printer of een zwart-wit printer? Heb je presentatie die uitgeprint moeten worden in kleur voor klanten of, zoals eerdergenoemd, foto’s die afgedrukt moeten worden. Dan zou een kleurenprinter goed van pas komen. Dit is ook iets waarbij je stil kunt staan voor de aankoop.

Er zijn printers die via een kabel een connectie kunnen maken met de computer of laptop om documenten af te drukken. Met de nieuwe ontwikkelingen en technologieën is er nu ook een mogelijkheid om een kantoorprinter met een WiFi-connectie te maken.