0rk.nl
Image default
Zakelijk

Hoe kan je een dissertatie opmaken?

Als je in je laatste jaar komt van je opleiding zal je een thesis moeten gaan opstellen om af te kunnen studeren. Naast de druk die hierbij komt kijken is het van belang dat alles op orde is wanneer het moment daar is. Om jouw doctorstitel te krijgen moet deze thesis ook wel dissertatie genoemd op de juiste manier afgerond worden. In deze blog gaan we het hebben over hoe je een dissertatie kan opmaken op de juiste manier en wat het precies is.

Zoals eerder al genoemd is een dissertatie maken een deel van het afronden van je opleiding om ervoor te zorgen dat jij je doctorstitel kan behalen. Wanneer je alle research gedaan hebt en je een mooie thesis gemaakt hebt kan je je dissertatie op laten maken. Het moet voelen als je eigen project. Een project waar je hard aangewerkt hebt waarbij je de uiteindelijk, wanneer het dissertatie opmaken kan gebeuren iets van jezelf in terug moet vinden.

Het kan een prijzig proces zijn maar wanneer je je dissertatie mooi op laat maken is het aan het eind waard is om dat papiertje te halen en een carrière stappen te kunnen gaan maken.

Waar zijn de mogelijkheden bij een dissertatie opmaken?

Van papier soort tot de lay-out. Bij een dissertatie opmaken is het fijn als je origineel kan zijn. Sommige regels vanuit de opleiding zijn standaard. Zoals enkel of dubbelzijdig lettertype dit is iets wat in de voorschriften kan staan voor het maken van de dissertatie. Dit neemt niet weg dat de kleur van het papier en de manier waarop het eruit ziet niet uit eigen smaak mag komen. Een check doorlopen om ervoor te zorgen dat alle pagina’s liggende worden omgekeerd naar staande pagina’s. Alles goed nalopen tot in de puntjes kan het verschil maken en zal de professionaliteit van het eindproduct uitstralen.