0rk.nl
Image default
Bedrijven

Een handige manier voor kilometerregistratie voor bedrijfsauto’s

Handige kilometerregistratie voor bedrijfsauto’s is iets wat erg belangrijk is voor als je een bedrijfsauto hebt. Voor de belastingaangifte is het belangrijk dat er bij word gehouden bij de bedrijfsauto’s hoeveel kilometer ermee gereden is. Afhankelijk van de kilometerregistratie voor bedrijfsauto’s kan het bedrag dat voor de auto moet worden betaald aangepast worden. Als je de kilometerregistratie voor bedrijfsauto’s niet serieus neemt kan dat een duur grapje worden. De belastingdienst houd namelijk goed in de gaten dat de gegevens die door worden gegeven wel kloppen en anders kunnen ze een flinke boete geven. Als je dus de kilometerregistratie voor bedrijfsauto’s bij moet houden is het belangrijk dat je wel goed kijkt hoeveel je nou hebt gereden. Er zijn ook handige apparaten die bijvoorbeeld bijhouden hoeveel kilometer je per rit hebt gereden zodat je het niet continu zelf hoeft bij te houden en er dus niet continu aan hoeft te denken.

Wat moet je eigenlijk allemaal bijhouden

Bij kilometerregistratie voor bedrijfsauto’s is het belangrijk dat je de volgende dingen bijhoud: periode dat je de auto gebruikt en kenteken, type en merk van de auto. Vervolgens zijn er ook dingen die je per afzonderlijke rit bij moet houden. Het is dus erg belangrijk dat je elke keer als je er in rijd er goed aan denkt. De dingen die per rit bij moeten worden gehouden zijn: het begin- en eindadres, de datum, of de rit privé of zakelijk is, als de gereden route afwijkt van de gewoonlijke route moet dit worden bijgehouden en  de begin- en eindstand van de kilometerteller.

Om de kilometerregistratie voor bedrijfsauto’s bij te houden kan je bijvoorbeeld een Excel sheet gebruiken. In Excel zijn er verschillende templates waarin je makkelijk kan bijhouden wanneer, waarheen en hoe lang je hebt gereden. Er zijn ook bepaalde sites waarop je het makkelijk bij kan houden en waarbij je rapporten en overzichten kan delen met de belastingdienst.