Bootverhuur Friesland

Wil jij graag een onvergetelijk dagje weg beleven met vrienden of familie of juist voor een langere tijd op vakantie gaan met een boot? Kijk dan eens naar bootverhuur in Friesland.

 

Type boot

Voordat je naar een bootverhuur in Friesland toestapt is het belangrijk om te bedenken met wat voor boot je weg wilt gaan en voor hoe lang je weg wilt. Zo kun je kiezen uit een motorboot of een zeilboot, zowel klein als groot. Zo kun je kiezen of je voor een comfortabele of een sportieve tocht gaat.

 

Een bootverhuur in Friesland heeft vaak vele voordelen ten opzichte van een boot kopen. De kosten van een boot, ligplaats en onderhoud worden vaak erg onderschat. Hiernaast kost het goed onderhouden van een boot veel tijd. Dit zijn de redenen waarom je beter een boot kunt huren bij een professionele bootverhuurder:

–        Je krijgt voor de boottocht persoonlijk advies.

–        Je krijgt voor de boottocht een uitgebreide vaarinstructies. Dit is erg fijn wanneer je voor een lange tijd niet hebt gevaren. Als je nog nooit hebt gevaren krijg je van te voren een vaarles. Hierin krijg je uitleg over het besturen van de boot, het hijsen en laten zakken van de zeilen, het overstag gaan en gijpen en het aanmeren. Daarnaast krijg je vaak uitleg over de basisknopen die je kunt gebruiken.

–        Je krijgt bij een professionele bootverhuurder een goed onderhouden, complete en veilige boot.

–        Je hebt geen vaarbewijs nodig.

–        Je bent goed verzekerd tegen schade en kan gebruik maken van een eigen servicedienst. Dit kan echter per bootverhuur erg verschillen.

 

Boottocht Friesland

Friesland heeft enorm veel te bieden. De rustgevende gebieden, prachtige dorpjes en goed verzorgde havens. Tijdens een tocht door de Friese Meren kom je langs de stadcentra van de historische elf steden. Vanuit Friesland kun je ook relatief gemakkelijk naar de Waddeneilanden varen.

https://www.bootverhuurhospes.nl/