CE verklaring nodig? HMPA is u graag van dienst

Als u als Europees bedrijf een product maakt of in de handel brengt, dan bent u mogelijk verplicht om een CE markering aan te brengen. Uw product of machine voldoet dan aan de Europese richtlijnen die te maken hebben met milieu, veiligheid en gezondheid. HMPA B.V. biedt advies en ondersteuning bij het aanvragen van een CE verklaring. Dit adviesbureau uit Vorden kan u helpen uitzoeken welke producten in aanmerking komen voor deze verklaring en u voorzien van een overzicht van de richtlijnen waar ze aan moeten voldoen.

CE markering nodig voor twintig productgroepen

Adviesbureau HMPA begeleidt het hele traject dat tot de CE verklaring leidt. Dit bureau heeft een jarenlange ervaring met de opstelling van een dergelijke verklaring. De medewerkers adviseren bedrijven uit diverse branches en houden hun kennis bij door regelmatig opleidingen en workshops over dit onderwerp te volgen. Een CE markering is vereist voor een twintigtal productgroepen, van speelgoed tot complexe machines en van elektronische producten tot medische hulpmiddelen. Ook voor boten, bouwproducten en beschermingsmiddelen is een conformiteitsverklaring nodig en dient een CE markering op het product te worden aangebracht.

Een CE certificering is wettelijk verplicht

CE staat voor Conformité Européenne en houdt in dat het product in overeenstemming is met de Europese regels. Wilt u de markt opgaan met een product dat geen CE certificering heeft, terwijl dit wel noodzakelijk is? Of wilt u een product of machine in eigen gebruik nemen zonder de benodigde CE verklaring? Als u niet over dit keurmerk beschikt overtreedt u de wet. U loopt dan het risico op een boete of een vervolging.

HMPA kan vaststellen welke verbeteringen nodig zijn om de CE markering te kunnen uitvoeren en past een gestructureerde risicobeoordeling toe. Heeft u interesse in de diensten van dit bedrijf? Een van de medewerkers komt graag vrijblijvend bij u langs voor een gesprek en voorziet u desgewenst van een offerte op maat!

https://www.hmpa.nl/