0rk.nl
Image default
Bedrijven

Blijf uw gebit verzorgen

De tandarts is voor velen een nachtmerrie, zij gaan daarom niet graag naar de tandarts. Sommigen gaan dan ook jaren niet en laten zo hun gebit verslechteren. Dit is zeer kwalijk omdat tanden niet meer terug groeien en tanden zijn nodig om op eten te kauwen. Daarom is het belangrijk om elk half jaar naar de tandarts te gaan en niet alleen gaan als je pijn hebt. Door regelmatig de tandarts een bezoekje te bezorgen is de kans op gebitsproblemen kleiner en zult u daardoor een steeds beter gebit krijgen. Hierdoor wordt het leven comfortabeler en ondergaat u vaak minder snel een pijnlijke behandeling.

Er zijn verschillende ingrepen die een tandarts kan uitvoeren, het meeste wat een tandarts doet is het controleren van het gebit op gaatjes. Ook kijkt hij naar de kleur van het tandvlees en haalt hij tandsteen weg. Mocht het zo zijn dat u een gaatje heeft, dan wordt u vaak direct geholpen aan een vulling. Deze vulling zijn over het algemeen wit, waardoor het niet opvalt dat u ooit een gaatje heeft gehad. Maar er kunnen ook meer dingen mis zijn met het gebit, zoals ontstekingen aan de tand en wortelen.

Dan wordt de patiënt meestal door verwezen naar de kaakchirurg. Een kaakchirurg voert verschillende operaties uit in de mond. Een kies trekken is een behandeling die de kaakchirurg regelmatig uitvoert. U wordt dan plaatselijk verdoofd, waarna de kies wordt verwijderd. Dit kan een wat grove operatie zijn omdat de kiezen vaak goed vast zitten. U zult het wellicht horen kraken, wat geen fijn geluid is. Ook voert de chirurg een kaakoperatie uit. Deze operatie is vergelijkbaar met het laten trekken van de kies, alleen het verschil is dat er meer gedaan dient te worden. De ingreep is dus ingrijpender, dit soort operaties zijn vaak zeer pijnlijk tijdens het herstel, zorg er dan altijd voor dat uw gebit goed verzorgd wordt.

http://orfeokliniek.nl/