0rk.nl
Image default
Bedrijven

Automatisering in de 21e eeuw

De technologie blijft zich ontwikkelen, dat ziet iedereen. Zeker als je bent geboren in de jaren 60 van de vorige eeuw. Dan ben je opgegroeid met het ontstaan van de computer, het internet en nog veel meer dingen. Maar zelfs de ontwikkeling van de mobiele telefoon heeft in de afgelopen 5 jaar enorme stappen genomen. Mede dankzij augmented reality hebben mobiele telefoons nog meer toegevoegde waarde gekregen in de huidige Westerse maatschappij.

Tegenwoordig wordt je zelfs bij een klantenservice al geholpen door een computer. Deze computer is ingesteld op zo veel mogelijk vragen die klanten kunnen hebben en met behulp van artificial intelligence weet de computer zich aan te passen aan jouw wensen en voorkeuren. Hiermee kan de computer jouw zoveel mogelijk en zo goed mogelijk helpen, voor zo min mogelijk geld. Maar elk voordeel heeft ook zijn nadeel, een computer is in te stellen en kost dus enkele uren om in te stellen, maar levert daarna veel op. De computer kan de baan van iemand van de ict support overnemen. Door de ict automatisering raken mensen hun banen kwijt. Maar aan de andere kant zijn er weer mensen nodig om deze robots te programmeren. Enerzijds gaan er dus banen verloren, anderzijds komen er weer banen bij. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

In de nabije toekomst zou de baan van een postbezorger ook overgenomen kunnen worden. Door de opkomst van drones kunnen pakketjes worden meegenomen en bezorgd worden, daarom kunnen postbezorgers overbodig worden. Echter zijn drones niet altijd betrouwbaar en zijn ze ook gevaarlijk voor het andere luchtverkeer. Er worden al proeven gedaan met drones, maar het duurt nog enkele jaren voordat dit de realiteit wordt.

Daarnaast wordt je op internet ook steeds persoonlijker benadert. Door de cookies op een website weten andere websites wat je bezocht hebt en hierop kunnen advertenties en andere berichten specifiek voor jouw worden gegenereerd. Hierdoor kan jij persoonlijk aangesproken worden en ben je dus heel beïnvloedbaar.

https://www.danteck.nl/