0rk.nl
Image default
Toerisme

Annemarie Jorritsma opent 90 jarig feest Buitengoed Fredeshiem

Stichting Buitengoed Fredeshiem 90 jaar!

Van Broederschapshuis tot hotel, congreslocatie en vakantiepark.

Afgelopen weekend 19 & 20 oktober heeft Stichting Buitengoed Fredeshiem de aftrap gegeven voor de viering van haar 90-jarig bestaan. Vrijwilligers, vrienden, donateurs, medewerkers en andere betrokkenen die Fredeshiem een warm hart toedragen hebben samen deze mijlpaal gevierd. Tijdens dit feest, dat geopend werd door Annemarie Jorritsma, presenteerde Fredeshiem haar plannen voor de toekomst en werden het nieuwe logo, de nieuwe huisstijl en website, met een eerbetoon aan de rijke historie, onthuld.

Doopsgezind broederschapshuis

Fredeshiem (‘Erf van Vrede’) werd in 1929 opgericht door ds. Tjeerd Oeds Hylkema en is van oorsprong een doopsgezind broederschapshuis. In de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw ontstonden de doopsgezinde broederschapshuizen: vakantie- en conferentieoorden die zowel groepen als individuele gasten ontvingen. Iedereen was er welkom, ongeacht religie of levensbeschouwing. Samenzijn stond in de broederschapshuizen centraal: samen beleven, samen praten, samen werken.

Het was de bedoeling om Fredeshiem in Friesland te bouwen, maar er was geen geschikte plek. Toevallig hoorde ds. Hylkema tijdens een preekbeurt in Giethoorn dat er wellicht een mogelijkheid was bij De Bult bij Steenwijk. Niet op Friese grond, maar wel een Friesch Doopsgezind Broederschapshuis waar de voertaal tot 1945 voornamelijk Fries was.

Blik op de toekomst

Onder de naam Buitengoed Fredeshiem werd begin deze eeuw een nieuwe weg ingeslagen. Er werd geïnvesteerd in comfort en kwaliteit met de bouw van zeven 6-persoons luxe vakantiewoningen en twee nieuwe groepsverblijven voor elk 20 gasten. Anno 2019 is Buitengoed Fredeshiem een eigentijdse hotel-restaurant met 35 hotelkamers, ruime zalen voor feestelijke en zakelijke bijeenkomsten, meerdere vakantiehuizen en groepsaccomodaties, én nog net zo gastvrij als vroeger, waar vakantiegasten, voorbijgangers en zakelijke gasten elkaar ontmoeten midden in de prachtige natuur.

Dit jaar viert Buitengoed Fredeshiem haar 90ste verjaardag. Op Fredeshiem werd afgelopen weekend teruggeblikt op 90 mooie jaren maar ook vooruit gekeken naar de toekomst. Dit toekomst beeld werd ondersteund met de onthulling van het nieuwe logo, huisstijl en website door directeur Jacqueline Zomers en voorzitter Grytsje Anema , waarbij het thema “ontmoeten” en de “circle of life” centraal staat.

Het komende jaar zal in het teken staan van het 90 jarig bestaan met verschillende activiteiten die u terug kunt vinden op onze vernieuwde website https://fredeshiem.nl       

Wij hopen u snel te mogen ontmoeten!

Over Buitengoed Fredeshiem

Op de grens van Overijssel, Friesland en Drenthe ligt op een prachtig landgoed van 14 hectare het gastvrije broederschapshuis Buitengoed Fredeshiem. Buitengoed Fredeshiem bestaat uit een hotel met 35 kamers, 7 zalen, Restaurant Vondel, een prachtig terras, 7 comfortabele vakantiehuizen, boerderij Hiemsherne en exclusieve groepsverblijven en groepsaccommodaties Stins en State.  In totaal beschikken wij over overnachtings- èn zaalcapaciteit voor 3 – 200 personen.

De faciliteiten op Buitengoed Fredeshiem zijn al net zo afwisselend als de omgeving. Op het snijvlak van de drie provincies Overijssel, Friesland en Drenthe treft u water, bos, heide, eeuwenoude stadjes en verstilde dorpjes. Denkt u aan het waterrijke Giethoorn, het brinkdorp Dwingeloo, natuurgebied De Weerribben, de oude stadjes Steenwijk of Blokzijl, enz. Buitengoed Fredeshiem ligt er middenin.

Wandelen, fietsen, skelteren, jeu de boules spelen, klootschieten, mountainbiken, handboogschieten en tafeltennissen behoren tot de mogelijkheden. Een prachtige omgeving met volop mogelijkheden voor outdoor, recreatie, feestelijke- en zakelijke bijeenkomsten. Daarnaast bieden wij verschillende activiteiten voor een familiedag of teambuilding evenement.

Een verblijf op Buitengoed Fredeshiem staat voor rust, ruimte, (culinair) genieten, privacy, modern comfort en ontmoeten!

 

https://fredeshiem.nl