4 Goede eigenschappen van een makelaar

Bent u op zoek naar een goede makelaar in Den Haag en omgeving? Het is dan verstandig om deze blog te lezen. Makelaars worden vaak in een slecht daglicht gesteld. Ze worden als geldwolven gezien die niet eerlijk zijn. Het is dus best handig om een soort checklist te hebben. In deze blog lees je daar meer over. Hoe herken je nu eigenlijk een goede makelaar? 

1: Tarieven

Het spreekt misschien voor zich, maar een goedkope makelaar is vaak niet de beste. Vrijwel elke makelaar rekent courtage. Dat is een bepaald percentage van de aan- of verkoopprijs van een huis. Die courtage kan verschillen, want makelaars mogen dit zelf bepalen. Belangrijk om te weten is dat makelaar met een extreem lage courtage, wat minder kunnen doen. Met een betaling die zo laag is, kunnen ze maar weinig tijd en energie besteden aan uw zaken. 

2: Toegenomen concurrentie

De concurrentie neemt met de dag toe. Er zijn zoveel makelaars tegenwoordig, het stikt ervan. Soms zijn er dus mooie aanbiedingen en die zijn het zeker waard! Een makelaar kan voor van alles geld vragen. Denk maar aan het maken van foto’s. Zelfs daarvoor kunnen ze tegenwoordig geld vragen. Ze maken dan mooie foto’s en plaatsen deze op verschillende websites voor u plaatsen. TREC Housing – Den Haag biedt dit ook aan. 

3: Beschikbaarheid

Het is natuurlijk ook belangrijk dat u de makelaar kunt bereiken tijdens werktijden. U wilt hem alle vragen kunnen stellen. U kunt dit simpelweg testen door een keer te bellen voor een aantal vragen. Hoe wordt u door de makelaar behandeld? Vriendelijk of niet? Ook tijdens rondleidingen voel je al snel aan of iemand eerlijk is of niet. Het is daarom belangrijk om daar op te letten. 

4: Positief beoordeeld

Hoe is de makelaar naar uw keuze beoordeeld door het publiek? Hoe meer positieve reviews, hoe beter natuurlijk. Het kan alsnog voorkomen dat er een enkele negatieve review tussen staat, maar dat hoeft natuurlijk niks te zeggen over de makelaar. Iedereen heeft wel een slechte review. Als de meerderheid positief is, hoeft u zich geen zorgen te maken.

Hopelijk is het vinden van een goede makelaar minder moeilijk met ons lijstje. Vaak merk je tijdens een bezichtiging al of iemand te vertrouwen is of niet. Uw gevoel doet er aan toe dus luister daar goed naar. TREC Housing – Den Haag heeft deze eigenschappen. Twijfel niet om hen in te schakelen.