Waarom kwaliteitscontrole China uitbesteden?

Het uitbesteden van een kwaliteitscontrole bij de fabrikant in China zorgt voor een aantal interessante voordelen. Als Westerse importeur weet je ongetwijfeld hoe belangrijk het is om de kwaliteit van Chinese import orders te behouden.

Het feit dat de kwaliteit van de laatste paar bestellingen prima was, wekt misschien de indruk dat de volgende orders net zo vlekkeloos zullen verlopen. Toch biedt zo’n positieve ervaring met de Chinese productielijn geen direct garantie voor de toekomst.

In deze blogpost vind je meer informatie over het uitbesteden van kwaliteitsinspecties en waarom deze controles voor bedrijven en zelfstandig ondernemers steeds belangrijker worden.

Ondernemerschap kost tijd

Voor de meeste zelfstandig ondernemers is het uitvoeren van kwaliteitscontroles bij de fabrikant in China geen optie. Deze mensen hebben simpelweg geen tijd om helemaal naar China af te reizen en de productielijn te controleren. Andere redenen die doorslaggevend kunnen zijn om kwaliteitscontrole uit te besteden zijn:

  • Tijdsgebrek
  • Verplichtingen
  • Vermoeiende reizen
  • Lange dagen op de fabriek
  • Hoge reis- en verblijfskosten

Zekerheid van kwaliteit

Importeurs die kwaliteitscontrole in China uitbesteden, die verzekeren als het ware de kwaliteit van hun importproducten. Zeker in landen zoals China, Vietnam en India is het uitvoeren van professionele kwaliteitsinspecties geen overbodige luxe. Als Westerse ondernemer kun je zo ten minsten met een gerust hart zakendoen in China, zonder je hierbij zorgen te hoeven maken over de kwaliteit van producten.

Meer weten over het uitbesteden van kwaliteitscontroles in China? Bezoek dan eens de website van Quality Control China! Zo geniet je als zelfstandig ondernemer van een betrouwbare zakenpartner in China en heb je daarnaast ook direct een aanspreekpunt in Nederland.