0rk.nl
Image default
Bedrijven

Zo kun jij jouw eigen stijl verwerken in je huisontwerp

Heb je een nieuw huis gekocht of wil je gewoonweg het huidige interieur van je woning veranderen? Dit kun je gemakkelijk zelf doen! Vaak denkt men dat zij hiervoor een binnenhuisarchitect nodig hebben, die allerlei tekeningen schetst om jouw huis in te richten. Uiteraard zijn deze stappen belangrijk, maar deze kun je gemakkelijk zelf uitvoeren. Zo kun je een eigen plattegrond maken om je ruimte vervolgens in te richten. Om je een aantal handvaten te geven als het gaat over een huis ontwerpen, staat in dit artikel een stappenplan weergeven die vertelt hoe je dit moet doen.

Stap 1: Schaaltekening

Bij de aankoop van je woning krijg je een plattegrond van deze woning. Hierop staan de afmetingen van het huis, ruimtes en muren. Op deze manier weet je precies hoe groot je woning is. Het kan natuurlijk voorkomen, dat je deze plattegrond niet hebt. Dan zou je uiteraard zelf de wanden op kunnen meten, om zelf een plattegrond te kunnen maken. Als het gaat om plattegronden van woningen dan is de meest gebruikte schaal 1:50. Deze schaalverhouding betekent dat elke centimeter op papier, in werkelijkheid 50 centimeter is. Bij een huis ontwerpen zijn deze verhoudingen van belang, zodat je in perfectie je woning kan inrichten. Wanneer je groter zou willen werken kun je ook de schaalverhouding 1:20 gebruiken.

Stap 2: Opmeten meubels

Wanneer je bepaalde meubelstukken hebt die je in je nieuwe interieur ook wil gebruiken, meet deze dan op en teken het op een ander papier uit in dezelfde schaal als de plattegrond. Nieuwe meubels kun je aan de hand van afmetingen op internet of de woonwinkel kunnen uittekenen in de juiste schaalverhouding. Teken ook vloerlampen en vloerkleden uit, wanneer je die zou willen gebruiken in je interieur.

Stap 3: Deel de ruimte in met meubels

Nu kun je beginnen met het huis ontwerpen. De meubels op het aparte vel kun je uitknippen en indelen in de ruimte. Doordat ze van een apart vel komen, kun je ze gemakkelijk verschuiven. Voor een nog realistischer beeld zou je deze meubels kunnen inkleuren met een stift.

https://www.ihcarchitects.com/huis-ontwerpen/

Related posts

Adverteren via Zoekmachines

Elektrische fiets

De Administratiekamer helpt uw bedrijf te groeien