0rk.nl
Image default
Energie

Windenergie heeft belangrijke voordelen

Een van de meest voor de hand liggende manieren om groene energie op een duurzame manier op te wekken is het plaatsen van zonnepalen op jouw dak. Natuurlijk is het kostenplaatje dat hieraan verbonden is, niet klein en daarom weten we ook wel dat dit niet voor iedereen is weg gelegd. Een tweede alternatief om duurzaam groene energie op te wekken, is een windmolen. Natuurlijk zeggen we niet dat je een windmolen moet installeren in je achtertuin, je kan je ook gewoon aansluiten bij een energieleverancier die groene energie opwekt door middel van windmolens. Want windenergie heeft belangrijke voordelen en welke dat juist zijn, kan je hier lezen.

 

Verschil tussen windenergie en grijze energie

 

Het belangrijkste voordeel aan windenergie is dat het veel beter is voor het milieu. Grijze energie wordt namelijk opgewekt door allemaal fossiele brandstoffen zoals gas, stookolie en steenkool. Bij het opwekken van energie uit deze brandstoffen komt er heel veel CO2 vrij, wat natuurlijk schadelijk is voor het milieu. Bij windenergie heb je dit probleem niet. De naam zegt het zelf, deze energie wordt opgewekt door de wind en is dus een natuurlijke energiebron zonder schadelijke gevolgen voor het milieu.

 

Windenergie is zeer duurzaam

 

Een bijkomend, belangrijk voordeel aan windenergie is dat dit een duurzame manier is van energie opwekken. Waarom? Wel bij het opwekken van grijze energie worden er zoals eerder gezegd, fossiele brandstoffen gebruikt. Maar deze geraken uitgeput waardoor deze manier van opwekken ook duurder zal worden. Windenergie daarentegen wordt opgewekt door de wind, wind is een natuurlijk opwekmiddel dat er altijd zal zijn en dus nooit op zal geraken. Daardoor is windenergie veel duurzamer dan grijze energie.

 

Windenergie is eenvoudig en snel opgewekt

 

Je zou het misschien niet vermoeden maar windenergie is een eenvoudige en snelle manier van energie opwekken. Windenergie omzetten in elektriciteit is heel gemakkelijk. Windmolens worden tegenwoordig ook heel snel geplaatst. Wanneer er een windmolenpark wordt gebouwd, dan kan dit park meestal tot een paar maanden of maximum een half jaar na het bouwen en het plaatsen ervan, in werking treden. Hierdoor krijgen jaarlijks heel wat gezinnen groene energie geleverd.

 

Je bent jarenlang gerust en het is gratis

 

Windenergie opwekken kan je gemakkelijk met een windmolen doen gedurende een 20 jaar. Bovendien zorgt de wind hiervoor en is het dus een gratis methode van duurzame energie opwekken. Er zijn ook weinig kosten verbonden aan het onderhoud van windmolens wat het nog eens extra positief maakt.

 

https://123vergelijkers.nl/