0rk.nl
Image default
Energie

Wat zijn de voordelen van groene stroom?

Sinds enkele jaren is er de keuze om te kiezen voor groene stroom. Dit zou het een en ander aan voordelen hebben, maar wat voor voordelen zijn het dan nou eigenlijk?

Wat is groene stroom nu eigenlijk?

Groene stroom of ook wel groene energie genoemd is energie die is opgewekt uit schone bronnen. Deze schone bronnen zijn onuitputtelijk en raken nooit op. U moet hierbij denken aan de wind, het water en de zon. Stroom en gas kunnen beide uit schone bronnen opgewekt worden. Dit is natuurlijk een heel proces wat daaraan voorafgaat maar het komt allemaal wel ten goede van het milieu en dat is wat we allemaal heel fijn vinden. Het is dan ook niet gek dat het steeds vaker aangemoedigd wordt om over te stappen naar groene energie.

Wat zijn de voordelen van duurzame energie?

Er zijn een aantal voordelen te noemen. Wij zetten er hier een paar op een rijtje voor u.

–        Het heeft een positieve invloed op het behoud van het milieu.

–        Het heeft lagere kosten voor uw verbruik van energie.

–        Wanneer er meer voor duurzame energie wordt gekozen dan betekent dit dat er minder fossiele brandstoffen aangesproken hoeven te worden.

–        U kunt zelf energie opwekken. Dit zorgt ervoor dat u onafhankelijk kunt worden van de energieleveranciers.

–        Door het gebruiken van groene stroom is er minder uitstoot van schadelijke stoffen omdat er niet zoveel fossiele brandstoffen meer gebruikt hoeven te worden.

Hoe duurzaam is duurzame energie nu eigenlijk?

Daar is nog wel eens een discussie over hoe duurzaam het nu eigenlijk is. Die discussie gaat vooral over de biomassa en de herkomst ervan maar ook de verwerking. De kosten die gemoeid zijn met de aardwarmte zijn hoger dan dat de opbrengst is. Dit is niet wanneer u gebruik maakt van zonnepanelen. Zonne-energie is namelijk de schoonste energie. Daarom krijgt u vaak ook een subsidieregeling wanneer u ervoor kiest om zonnepanelen te nemen. Steeds vaker gebeurt het dat men ervoor kiest om zonnepanelen te nemen. Er zijn verschillende aanbieders daarvan. U kunt niet alleen zonnepanelen kopen maar u kunt ze ook leasen of huren.

Overstappen, maar hoe?

Niet alle energieleveranciers maken gebruik van groene stroom. Er zijn er die nog niet zover zijn maar er komen steeds meer aanbieders. Onder andere oxxio heeft het wel. Daar kunt u een contract afsluiten waar u verzekerd bent dat u groene stroom af kunt nemen. Zij verzekeren u voor de volle 100 procent dat u bij hun gebruik maakt van groene stroom maar ook het gas. Zij noemen dat Nederlandse Windstroom en CO2-Gecompenseerd Gas. Ook zij houden dus rekening met het milieu en de duurzaamheid. Dit komt allemaal ten goede aan het milieu wat hartstikke mooi en fijn is. Op deze manier behouden we zolang mogelijk de mooie natuur. Iets waar heel veel mensen voor strijden en dat is ook heel logisch. Wij kunnen het alleen maar aanmoedigen om daar gebruik van te maken. Bent u ook al overtuigd?

 

Related posts

Windenergie heeft belangrijke voordelen

Zonnepanelen kopen? Installaties van Soloya.be!

Ontdek welke energieleverancier perfect bij jou past