0rk.nl
Image default
Energie

Energie vergelijken op easyswitch.nl of kiezen voor het energiecollectief

Een energiecollectief is een belangenbehartiger op het gebied van energie van de aangesloten leden. Doordat een collectief bestaat uit meerdere leden, heeft het collectief een goede onderhandelingspositie. Dit houdt in dat ze beter met energieleveranciers kunnen onderhandelen voor energiecontracten met lage tarieven. Meestal regelt het collectief ook de overstap van zijn leden, zodat deze geen moment zonder energie komen te staan. Dit klinkt allemaal verleidelijk, maar het kan voor een individu soms goedkoper zijn om zelf je energie af te sluiten via een onafhankelijke vergelijkingswebsite, zoals easyswitch waar je energie kunt vergelijken. 

Alles over het energiecollectief

Bij een energiecollectief schrijf je je in via de website van het collectief en je betaalt een bepaalde bedrag voor lidmaatschap. Je geeft het aantal inwoners van je huishouden aan geven en je laat je adresgegevens achter. Met de gegevens gaat het collectief met leveranciers onderhandelen. Dit gebeurt vaak middels een veiling, waar de energieproviders elkaar onderbieden om het goedkoopste contract te kunnen aanbieden. De goedkoopste leverancier wordt vervolgens aan de leden van het collectief aangeboden, die dan nog kunnen beslissen het contract aan te nemen of niet.

Bespaar je of niet?

Na de veiling krijg je het energiecontract van de goedkoopste leverancier te zien. Is dit contract beter en goedkoper dan het contract dat je nu hebt, dan kun je overstappen. De overstap neemt het collectief voor zijn rekening. Het nadeel hierbij is dat je alleen de mogelijkheid krijgt om te vergelijken tussen je oude contract en het aangeboden nieuwe contract. Je krijgt niet de mogelijkheid om andere leveranciers in je energievergelijking mee te nemen. Om andere energieleveranciers te vergelijken, wend je je tot easyswitch.nl.

Is vergelijken raadzaam?

Ondanks dat op een veiling van het energiecollectief het goedkoopste aanbod wordt aangeboden aan de leden, blijkt dit in de praktijk toch niet altijd het goedkoopste aanbod te zijn voor een individu. Dit kan meerdere oorzaken hebben:

  • Niet alle energieaanbieders doen mee aan de veiling.

  • Collectieven gaan uit van een gemiddeld energieverbruik, waardoor dit voor jou als individu nadelig kan uitvallen. Bij het vergelijken van je energie op easyswitch wordt het aanbod afgestemd op je persoonlijke situatie, niet die van een collectief.

  • Ook kun je bij een collectief geen specifieke wensen stellen, wat wel kan op de energievergelijker van easyswitch.

  • Bij energie vergelijken en overstappen op easyswitch.nl wordt alles voor je geregeld zonder dat je lidmaatschapskosten hoeft te betalen. 

  • Leveranciers bieden flinke aanbiedingen en kortingen aan om als hoogste te eindigen in de zoekresultaten van energievergelijkers.

Hoe doe je energie vergelijken op easyswitch?

In vijf eenvoudige stappen kun je energie vergelijken op easyswitch en desgewenst overstappen van energieprovider:

  • Vul je adresgegevens in. 

  • Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt lopen. 

  • Geef aan naar welk energiecontract je op zoek bent: stroom an gas, alleen stroom of alleen gas. 

  • Vul je jaarverbruik in. 

Wil jij direct online je energie vergelijken? De zoekmachine zoekt de beste deals voor jouw situatie uit. Vergelijk deze en stap dan kosteloos over. Wil jij direct online je energie vergelijken? 

Related posts

Geld sparen of lenen?

Hoe vind ik een gecertificeerde kleine windmolen?

Zonnepanelen kopen? Installaties van Soloya.be!