Waarom een Tesla beveiligen?

Waarom is het belangrijk je Tesla (automerk) te beveiligen? Door onderzoekers uit Leuven zijn diverse zwakheden ontdekt is sommige Tesla-modellen. De autosleutel van sommige Tesla-modellen gebruikt verouderde en onveilige cryptografie. Het bleek eenvoudig de sleutel te kopiëren en zo in te breken in de auto. Dit wordt door slimme criminelen gedaan middels relay attack. Het signaal van de zender (de sleutel) die in het huis van de eigenaar ligt wordt opgevangen met speciale apparatuur. Met dit signaal kan de crimineel middels ingenieuze wijze gewoon de auto openen. Niet heel wenselijk dus!

 

Beveiligen!

Het is daarom een zeer slim idee om je Tesla van goede beveiliging te voorzien. Dit kan bijvoorbeeld middels alarm top klasse 2. Dit alarm kun je overigens voor elk merk, model en type auto gebruiken. Het is een SCM gecertificeerd autoalarm. Voordeel: als je in de auto zit, zie je het alarm niet, je kunt het onzichtbaar bevestigen. Dit alarm top klasse 2 valt onder de noemer DEFA DVS90. Dit alarm is van topkwaliteit. In tegenstelling tot een goedkoop alarm, kan een dief dit alarm niet omzeilen. Dus als hij in wil breken gaat dit alarm altijd af. Het alarm is slim. Het kan zich niet vergissen dankzij een geavanceerde radartechniek: als er een vogel of bromvlieg langs het sleutelgat vliegt zal het niet afgaan. Maar wel bij ongewenste indringers! Het effect en de kwaliteit van het alarm top klasse 2 is net zo goed als wanneer je een auto met ingebouwd alarm uit de fabriek koopt.

 

Nog meer opties voor beveiliging 

Ook kun je je Tesla eenvoudig beveiligen middels een klasse 4 unieke alarm. Deze is ook SCM gecertificeerd en ook deze kun je voor elk type en model auto gebruiken. Voordelen: je kunt dit alarm thuis, op je werk of op een van de 25 inbouwlocaties laten inbouwen in je auto door professionele monteurs. Je hebt ook nog eens 5 jaar garantie op de inbouwwerkzaamheden. Deze voordelen gelden overigens ook voor het alarm topklasse 2! Het klasse 4 unieke alarm is zoals de naam al zegt uniek. Als je dit alarm laat inbouwen door de professional, zul je veel profijt hebben van het anti-jamming systeem: wanneer dieven proberen in te breken in de Tesla, blokkeert de auto automatisch.

 

Auto’s uit de fabriek soms niet veilig

De professionele automonteurs hebben gemerkt dat de afgelopen jaren soms de auto’s die uit de fabriek kwamen lang niet veilig genoeg waren. Voor dieven een makkie om in te breken middels relay attack, CANbus, OBD killers manipulatie enzovoorts. Er is een zeer belangrijke taak is weggelegd voor de professionele automonteurs om jouw Tesla wel aan de normen te laten voldoen!

 

Klantvriendelijkheid staat voorop

De automonteurs voelen zich verantwoordelijk om jouw Tesla (en andere merken) dus zo inbraakveilig mogelijk te maken, en komen jou graag tegemoet. Wanneer je de alarmen in laat bouwen op één van de inbouwlocaties staat de koffie voor je klaar!