0rk.nl
Image default
Zakelijk

Drie redenen voor het gebruik maken van een notitieboek

Welke voorwerpen en hulpmiddelen heb jij elke dag bij de hand? Als je deze vraag aan veel mensen stelt, krijg je ongetwijfeld te horen dat veel mensen altijd een notitieboek met zich mee brengen. Logisch ook, aangezien een notitieboek de nodige voordelen met zich mee brengt. Er zijn zelfs drie redenen te verzinnen waarom eigenlijk iedereen van een notitieboek gebruik zou moeten maken.

Reden 1: makkelijk mee te nemen

Een belangrijk voordeel is dat je een notitieboek altijd mee kunt nemen. Kies je bijvoorbeeld voor een notitieboek van Lamy? Dan heb je de keuze uit meerdere afmetingen; je kunt dus altijd een ideaal notitieboek met de ideale afmetingen uitkiezen. Daarbij is het ook nog een voordeel dat een notitieboek niet al te veel weegt. Als je een rugzak of een laptoptas hebt, kun je hier een rugzak altijd wel in kwijt.

Reden 2: het maken van aantekeningen gaat een stuk makkelijker

In de afgelopen jaren zijn online systemen zoals Evernote behoorlijk populair geworden. In dergelijke systemen kun je allerlei aantekeningen maken en opslaan. Het lastige is echter dat je in een dergelijk systeem bijvoorbeeld geen visuele dingen kunt tekenen. Juist dát is met een notitieboek wel mogelijk. Zo maak je makkelijk illustraties, grafieken, tabellen of overige visuele zaken. De ervaring leert dat in het zakenleven behoorlijk veel mensen juist dergelijke visuele zaken willen noteren of willen maken.

Reden 3: stimulatie van jouw creatieve geest

Wist je dat een notitieboek ook een stimulatie voor jouw creatieve geest is? Om jouw creatieve geest op het hoogste niveau te laten functioneren, heb je eigenlijk twee dingen nodig: een pen en een notitieboek. Schrijf vervolgens een term op en maak hier een spinnenweb van. Rondom deze term kun je allerlei aanverwante termen opschrijven. Door hier op een serieuze wijze mee om te gaan, kun je geheel nieuwe producten bedenken. Ook kun je problemen in jouw organisatie op deze manier oplossen.

Met andere woorden: het is aan te raden om altijd een notitieboek bij de hand te hebben. Bovendien heb je de keus uit meerdere notitieboeken; veel van deze notitieboeken zien er ook nog eens stijlvol uit!

Related posts

Wat is een persoonlijke lening?

Shiftbase: een professioneel softwarepakket voor personeelsplanning

Opkomst van private lease