0rk.nl
Image default
Bedrijven

Welke apparaten in huis kunnen zorgen voor storingen

Tijdens een stroomstoring is het niet mogelijk om simpel de radio aan te zetten of een kopje koffie te zetten, deze apparaten zouden alleen niet zo snel de reden zijn van de stroomstoring. Wel zijn er een aantal apparaten die de storing wel kunnen veroorzaken, die staan hieronder beschreven. Het is vooral belangrijk om goed te kijken naar de energielabel van de apparaten die je wil kopen. 

Grote apparaten

Het zijn vaak de grote apparaten zoals een vaatwasser, wasmachine en elektrische oven die overbelasting veroorzaken. Het is daarom ook belangrijk dat deze apparaten allemaal hun eigen groep krijgen, hierdoor wordt de overbelasting namelijk tegen gegaan. Wanneer deze apparaten geen eigen groep hebben is het wel handig om dit aan te maken, hierdoor ga je in de toekomst namelijk minder snel overbelasting ondervinden door deze apparaten. 

Oude apparaten

Oude apparaten kunnen ook vaak zorgen voor overbelasting, het kan namelijk zo zijn dat deze apparaten niet meer helemaal in goede staat zijn. Er kan bijvoorbeeld een kabel zijn versleten of het apparaat zit vol met stof. Oude apparaten kunnen dus overbelasting veroorzaken maar kunnen ook zorgen voor kortsluiting, kortsluiting is natuurlijk heel gevaarlijk.

Gevolgen van kortsluiting en overbelasting

Door kortsluiting en overbelasting kunnen er apparaten kapot gaan, dit is natuurlijk zonde omdat je alle apparaten dan weg kunt gaan gooien. Wanneer er kortsluiting ontstaat is de kans ook erg groot dat er brand komt, brand is natuurlijk heel gevaarlijk. Het is daarom belangrijk altijd goede en nieuwe apparaten te kopen, hierdoor maak je de kans op kortsluiting en kortsluiting namelijk zo klein mogelijk. 

Wat is overbelasting en hoe ontstaat het

Overbelasting ontstaat als er te veel apparaten op dezelfde groep staan aangesloten en ook aan staan, het is dus belangrijk om altijd te kijken hoeveel apparaten er op een groep staan. 

 

Related posts

De populaire trouwjurken van Linea Raffaelli

Hulp bij schulden

Hoe zorgen bouwbedrijven ervoor dat ze altijd een Makita accu pa14 hebben?