0rk.nl
Image default
Zakelijk

Wat kan je gaan doen in de kop van Noord-Holland?

Nederland heeft vele mooie plekjes, zo is de kop van noord-holland daar een van. Je kan hier werkelijk van alles doen. Je kan het bezoeken voor je rust door de vele wandelroutes, maar je kan ook voor iets actiever gaan zoals het huren van een boot of een zwembad bezoeken. In dit artikel gaan we in op een aantal activiteiten die jij kan doen tijdens je weekendje weg.

Het strand

De kop van Noord-Holland beschikt over vele mooie Nederlandse stranden. Zo zijn er de badplaatsen Julianadorp en Callantsoog. Veel mensen kiezen voor een mooie wandeling langs een van deze prachtige plaatsen om vervolgens te eindigen in een van de strandpaviljoens. Ook grenst het IJsselmeer aan de kop van Noord-holland. Net als bij de badplaatsen kan je ook daar veel activiteiten doen zoals windsurfen, kiten en karten.

Watersporten

Als je een eigen boot hebt is het zeker aan aanrader om mee te nemen naar de kop van Noord-holland. Mocht je die niet hebben, dan zijn er tal van verhuurbedrijven waarbij je er eentje kan huren. Met de boot kan je alle kanten op, richting het IJsselmeer of de waddenzee. Op die manier kan je alle verschillende mooie havens in de kop van Noord-holland bezoeken. In de havens kan je veel verschillende dingen doen zoals shoppen, relaxen of ga gezellig bowlen in Julianadorp.

Voor de kinderen

Voor de kinderen is er natuurlijk ook genoeg te doen in de kop van Noord-Holland. Zo kunnen ze klimmen in de duinen, heb je kano routes, schatgraven op t strand of een immens fort bezoeken. Ook heb je een geweldige dierentuin. De dierentuin is niet heel bekend, maar zeker de moeite waard om is een kijkje te nemen. In de kop van Noord-Holland is dus genoeg te doen voor een dagje uit.