0rk.nl
Image default
Bedrijven

Wat kan een fiscaal advocaat betekenen voor u?

Wat doet een fiscaal advocaat precies?

Een fiscaal advocaat is gespecialiseerd in het belastingrecht in de ruimste zin van het woord. Hij staat u dan ook bij in alle procedures die er kunnen lopen met de belastingdienst. U kunt namelijk van de belastingdienst boetes ontvangen die u zelf wellicht niet terecht vindt. Hierover kunt u dan ook advies inwinnen bij de advocaat. Als het uiteindelijk tot een rechtelijke procedure komt, staat de advocaat u graag bij.

Het verschil tussen de belastingadviseur en fiscaal advocaat

Het lijkt wellicht een beetje verwarrend om een advocaat in te schakelen bij problemen met de belasting. Hier heeft u toch een belastingadviseur voor? Toch is het niet zo gek. Een belastingadviseur is namelijk gespecialiseerd in adviezen over bijvoorbeeld bedrijfsovernames. Een advocaat kan u echt in de rechtbank te hulp schieten. Hierin kan de advocaat zeker samenwerken met adviseurs waar u zelf mee samenwerkt, om zo de zaak zo goed mogelijk te kunnen behandelen. Advocaten hebben daarnaast ook altijd een geheimhoudingsplicht. Dit is wel zo fijn bij grote zaken tegen de belastingdienst!

De taken van een fiscaal advocaat

Fiscale advocaten hebben verschillende taken die ze uitvoeren. Zo kunnen ze u begeleiden in het fiscaal boekenonderzoek en bij informatieverzoeken. Ook kan de advocaat u ondersteunen bij bijvoorbeeld het onderhandelen over boetes en het voeren van bezwaarprocedures bij de belastingdienst. Als u denkt dat u niet eerlijk behandeld wordt, kunt u hier een zaak tegen aanspannen. De fiscaal advocaat helpt u hierbij. Tot slot kunt u ook de advocaat inschakelen als er een beslaglegging of executieverkoop dreigt voor uw bedrijf. Dit zal er dan voor zorgen dat u zich op een gepaste wijze kunt verdedigen. Een advocaat heeft hier namelijk in de meeste gevallen veel meer verstand van dan u zelf. Dit geeft u dan ook meer kans om te slagen!

https://www.dehaasadvocaten.nl/advocaat-fiscaal-recht/

Related posts

Social media voor je bedrijf

Het repareren van glas

Geniet van biologische chocolade bij Zinin Ijs