0rk.nl
Image default
Bedrijven

Wat kan domotica brengen in jouw huiskamer?

Domotica of het Internet of Things (IoT). Brengt vele kansen voor een slimmer huishouden met zich mee. Denk aan apparaten die onderling kunnen communiceren zodat er een harmonieus eco systeem ontstaat. Een smart home brengt niet alleen slimmigheid en goede onderlinge samenwerking. Door het goed doorvoeren van een IoT netwerk wordt het huishouden veiliger, comfortabeler en efficiënter.

Domotica kan op verschillende manieren worden toegepast, maar alles begint bij de basis. Één centraal apparaat wat de volledige huiskamer kan bedienen. Het kloppende hart van het systeem is precies de plek waar de technologiereuzen op dit moment voor strijden. Amazon probeert furore te maken met haar Echo speaker. Een slimme speaker die is uitgerust met een slimme assistent onder de naam Alexa. Ze luistert naar commando’s van haar eigenaar. Van het aanzetten van de verlichting tot het opzoeken en voorlezen van recepten. Google heeft daar een tegenhanger voor op de markt gebracht: Google Home. Deze is uitgerust met de wel bekende Google Assistant die ook te vinden is op veel Android telefoons. Apple komt op 9 februari met de HomePod die dezelfde rol moet vervullen en is uitgerust met Siri.

Het belang van de apparaten en de juiste keuze is groter dan veel consumenten op dit moment beseffen. De apparaten moeten namelijk de basis gaan worden van een ecosysteem aan apparaten. Vaak kunnen apparaten slechts met een van de spraak assistenten samenwerken wat het dus lastig maakt om verschillende apparaten van verschillende fabrikanten te hebben. Daarom worden Google en Amazon op dit moment leidend gezien. Google omdat zij slechts het platform vormt voor verschillende fabrikanten, net als bij de Android telefoons is er dus een enorme keuze vrijheid. Amazon heeft als eerste een complete IoT lijn uitgebracht die zeker kwalitatief in orde is.

Uiteraard valt er nog veel meer te lezen over smart home en haar apparaten. Hippeproducten voorziet in die behoefte.

http://Hippeproducten.nl