0rk.nl
Image default
Financieel

Wat is Bitcoin?

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een valuta gebaseerd op cryptografie, het wordt ook wel vergeleken met de dollar en de euro. Het is ontstaan nadat Satoshi Nakamoto de whitepaper van de bitcoin in 2008 de wereld heeft ingestuurd. Sindsdien is de bitcoin niet meer weg te denken bij crypto handelaren.

Bitcoin wordt door veel mensen gezien als de vervanger van de nationale valuta zoals de dollar of de euro. Enkele voordelen van bitcoin is

– Weinig tot geen transactie kosten
– Gedecentraliseerd
– Veilig en snel
– Beschermd tegen fraude
– Derde partij wordt buitenspel gezet

Technologie achter de bitcoin

De technologie achter de bitcoin is 1 van de voornaamste reden waarom de bitcoin zo populair is geworden. Deze technologie wordt ook wel de blockchain technologie genoemd.
Volgens vele mensen en bedrijven 1 van de drijvende kracht waarom de bitcoin in prijs enorm is gestegen.

Bitcoin Mining

Bitcoin kan ook worden gemined, dat houdt in dat je in bezit moet zijn van een super snelle computer die hoge rekenkrachten moeten gebruiken om een blok(puzzel) op te lossen, zodat deze bitcoins weer vrijkomt. Bij het oplossen van deze puzzel krijgt je 25 bitcoins vergoed. Echter kost het delven van 1 blok enorm veel rekenkracht, dus enorm veel energie waardoor je dure apparaten nodig zou moeten hebben om deze te kunnen verkrijgen.
Door dat het netwerk van de bitcoin is verbonden met duizenden miners over de hele wereld, is het hacken of manipuleren van de bitcoin pools onmogelijk, en houdt het hiermee het netwerk veilig en stabiel.

https://cryptokopen.nl/currencies/BTC/bitcoin/