0rk.nl
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom is de balkonafvoer belangrijk?

Waarom is de balkonafvoer belangrijk?

Het balkon is zo cool! Ze bieden vaak een geweldig uitzicht over de stad. Het geeft je ook de ruimte om te genieten van het mooie weer in je appartement. Bij het installeren van balkons is het belangrijk om rekening te houden met afwatering. Het is niet altijd gemakkelijk! Als er een gat in de bodem van het balkon zit, stroomt er regenwater naar de buren onder het balkon. Ongewenst! De afvoer aansluiten op het balkon is de beste keuze. Een loodgieter uit  Ede gaat in dit artikel nader in.

 

Balkonafvoer voorkomt waterschade

Het belangrijkste doel van balkonafvoeren is het afvoeren van regenwater. Hij blijft langer op de veranda staan ​​omdat hij niet in de grond dringt. Bij hevige buien kan er water richting je woning stromen, waardoor de kans op vochtschade groter wordt. Ook kan een deel van het vocht door het beton en op de vloeren van uw huis sijpelen, waardoor vochtschade kan ontstaan. Daarom is het heel belangrijk om het regenwater direct vanaf het balkon af te voeren.

 

Verschillende afvoersystemen voor balkons

Er zijn verschillende manieren om regenwater van balkons af te voeren. U kunt bijvoorbeeld een gat boren in de betonnen vloer van uw balkon en daar een afvoerleiding plaatsen. Een goed alternatief is om een ​​houten vloer iets boven de balkon ondervloer te leggen. Op deze manier wordt het water in deze ondervloer opgevangen en afgevoerd naar de centrale afvoer. Dergelijke ondervloeren zijn bedekt met speciale materialen om te voorkomen dat vocht het beton binnendringt. Een derde optie is een gat in de vloer zonder afvoer. Dit heeft alleen nut als er onder het balkon geen huis staat.

 

https://loodgieterede0318.nl/