0rk.nl
Image default
Bedrijven

Waar rekening mee houden bij badkamermeubels kopen?

Wanneer je bezig bent met de realisatie van een badkamer in je woning zal je natuurlijk ook aandacht moeten besteden aan het aanschaffen van de vereiste badkamermeubels. In eerste instantie lijkt dit misschien een koud kunstje te zijn, maar in de praktijk bestaan er toch best wel een aantal belangrijke aandachtspunten om bij stil te blijven staan. Niet alleen zal je dan ook rekening willen houden met de uitstraling van de meubels, wat bovendien ook te denken van de vereiste hoogte waarover ze dienen te beschikken? Ook de indeling kan in de praktijk een belangrijk punt zijn om bij stil te blijven staan. Hoe dan ook, wil jij graag overgaan tot het bestellen van bepaalde meubels voor in je badkamer? Dan is het zonder meer interessant om je even te verdiepen in de aangehaalde informatie hier op deze pagina!

            1.) Over welke uitstraling moeten je badkamermeubels beschikken?

Het eerste punt waar je aandacht aan zal willen besteden heeft te maken met de uitstraling van je badkamermeubels. Wat dit betreft zal je natuurlijk altijd keuzes maken in functie van de gekozen stijl in de badkamer. Er zijn een aantal zaken waar je op dit vlak altijd rekening mee moet houden. Het gaat hierbij dan concreet om de onderstaande aandachtspunten:

 

  1. Welke kleur verkies je voor de meubels in je badkamer?
  2. Kies je voor een design met of zonder handgrepen?
  3. Geef je de voorkeur aan een matte of eerder aan een glanzende afwerking?

 

Naast bovenstaande is het vanzelfsprekend dat ook het gekozen materiaal de uitstraling van je meubels zal beïnvloeden. Wat dit betreft dien je ook altijd rekening te houden met het karakter van je badkamer als (zeer) vochtige ruimte. Veel mensen doen dit niet, maar dat is toch een echte vereiste. Maak je bijvoorbeeld gebruik van een badkamerkast die gemaakt is van hout? Dan is het mogelijk dat deze speciaal behandeld zullen moeten worden tegen vocht.

            2.) Wat met de hoogte van je badkamermeubel?

Een volgend punt om aandacht aan te schenken heeft dan weer te maken met de hoogte van je badkamermeubel. Op dit vlak kan er in de praktijk worden vastgesteld dat er sprake is van een ideale hoogte van ongeveer 70 centimeter. De hoogte waar je werkblad over beschikt is afhankelijk van het feit of je werkt met een opbouw of met een zogenaamde inbouw wasbak. Vanuit ergonomisch standpunt kan er worden gesteld dat ingebouwde wasbakken interessanter zijn. Dit niet in het minst omdat het werkblad dan over een hoogte beschikt van tussen de 80 en 90 centimeter. Ook op gebied van onderhoud is het in principe de meest interessante keuze om te kiezen voor een ingebouwde wasbak.

            3.) Belangrijke aandachtspunten voor een wasbak kopen

Niet alleen de vorm, maar ook de afmetingen waar je wasbak over dient te komen beschikken wordt uiteraard altijd bepaald aan de hand van de smaak van de gebruiker. Daarnaast is ook de aard van het gebruik een niet onbelangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden. Wil jij graag dat het water snel wegloopt? Dan is het in principe altijd het interessantst om te kiezen voor een afgerond exemplaar. Moet de wasbak enkel en alleen dienst doen om stromend water weg te laten lopen? Dan kan het in principe ook een optie zijn om te kiezen voor het aanschaffen van een strak model met een geringe afdracht. Voor welk type wastafel jij dus met andere woorden als onderdeel voor jouw badkamermeubels moet gaan kiezen is altijd een beetje afhankelijk van de situatie.

            4.) Waar rekening mee houden voor wat het werkblad betreft?

Het spreekt voor zich dat we het bij een artikel over badkamermeubels ook even dienen te hebben over het werkblad dat er in kan worden verwerkt. Voor een praktisch werkblad geldt dat deze in principe over een breedte dient te beschikken van rond de 75 centimeter. Voor de diepte geldt een afmeting van ten minste 50 centimeter. Let op, het betreft hier de afmetingen bij het gebruik van een enkele lavabo. Is er sprake van een dubbel exemplaar? Dan zal je kunnen vaststellen dat deze in de praktijk eigenlijk al vrij snel over een breedte dient te beschikken van ongeveer 140 centimeter of meer. De meest optimale hoogte schommelt in de praktijk tussen de 80 & 90 centimeter. Let op, het spreekt voor zich dat ook de meest optimale hoogte steeds wordt bepaald aan de hand van de wasbak waarvoor je hebt gekozen.

            Interessante checklist voor badkamermeubels kopen

De hierboven aangegeven informatie heeft duidelijk gemaakt dat er best met een behoorlijk aantal zaken rekening moet worden gehouden op het ogenblik dat je er aan denkt om over te gaan tot het kopen van één of meerdere badkamermeubels. Ondanks de hierboven terug te vinden informatie kan het in de praktijk interessant zijn om ook even alle aandachtspunten op een rijtje te zien staan. Omwille van deze reden hebben we deze handige checklist gemaakt:

 

  • Komen de openingen voor de afvoerleidingen en de aanvoerbuizen overeen met de actuele situatie waarvan sprake is in je badkamer?

 

  • Is het mogelijk om in je badkamer badkamermeubels aan de muur of wand te hangen of dien je te kiezen voor een staand exemplaar?

 

  • Kan je bij de keuze voor een staand model rekenen op een hoogte die comfortabel is in gebruik?

 

  • Hou altijd rekening met de afstand waarvan sprake is tussen het zogenaamde kraangat en de start van de lavabo. Wanneer je verzekerd wil zijn van een echt praktisch gebruik dient je kraan ten minste 10 centimeter over de lavabo uit te monden.

 

  • Werd ervoor de scharnieren en de schuifsystemen gekozen voor kunststof of ijzer? Veel mensen kiezen voor kunststof, maar het probleem dat zich stelt bij dit materiaal is dat ze aanzienlijk sneller sporen van slijtage zal vertonen.

 

  • Beschik je over voldoende plaats om de handdoeken in op te bergen of niet? Is er niet voldoende plaats voor handen? Dan kan het mogelijks een vereiste zijn om een bijpassende kolonkast te moeten plaatsen.

 

Blijf je stil staan bij de hierboven aangegeven aandachtspunten? Dan zal je er altijd zeker van kunnen zijn dat je zal overgaan tot het kopen van echt interessante badkamermeubels!

 

Voor een wastafelonderkast ga je naar Furnea!

          

Related posts

Waar moet u op letten bij het kopen van een woning?

Achteruitrijcamera

Een topvloer van vloeren Utrecht