0rk.nl
Image default
Bedrijven

Waar let je op bij een bedrijfsruimte?

Of het nu gaat om je eerste bedrijfspand, huidige vestiging of een uitbreiding van het aantal bedrijven. Het kopen van een bedrijfsruimte is geen eenvoudige zaak. Zeker niet als je het snel wilt gaan kopen. Daarom vraag je je wellicht af: Waar moet ik op letten bij het kopen van een bedrijfsruimte Eindhoven? In deze blog geven we je enkele tips om je meteen te helpen de perfecte bedrijfsruimte te vinden.

Kijken naar de toekomst

Hoe zie jij de toekomst van het bedrijf voor je? Denk hier goed over na bij het kopen van commercieel vastgoed. Je moet natuurlijk niet te veel nadenken, maar wil je in korte tijd meer medewerkers aannemen, zorg dan dat deze medewerkers ook ruimte hebben. Heb je juist de visie om meer thuis te gaan werken? Houd hier dan ook rekening mee bij de grootte van bedrijfsruimtes. 

Onderzoek hoeveel je kunt lenen

Het is heel mooi en leuk als jij het perfecte pand hebt gevonden, maar het is ook verstandig om te kijken of dit realistisch is. Neem daarom tijdig contact op met de bank en weet hoeveel je kunt weten. Het is slim om een pand aan te schaffen wat je zelf kunt bekostigen. Op deze manier hoef je alleen voor overige zaken een lening af te sluiten bij de bank. Is het niet nodig om te lenen? Dan is het natuurlijk verstandiger om het niet te doen. Een lening moet immers altijd terugbetaald worden.

Ga je huren of kopen?

Heb je een klein budget en wil je niet (veel) lenen? Dan is een bedrijf huren ook een goede keuze. Met een huurcontract ben je meestal voor een bepaalde periode aan het onroerend goed verbonden, maar qua kosten is het meestal goedkoper, vooral als je een klein bedrijf hebt of niet veel kantoren heeft. Als je echter van plan bent een huis te huren, is het verstandig om met een aantal zaken rekening te houden. Denk bijvoorbeeld aan huur. Wat is inbegrepen en wat niet? Dit is inclusief verzekering en onderhoud. Daarnaast is het verstandig om je af te vragen in hoeverre je rekening wilt houden met de verhuurder. Aan huurovereenkomsten zijn meestal voorwaarden verbonden waar je bij aankoop geen rekening mee hoeft te houden. Aan de andere kant geldt hetzelfde voor kopen en leasen.

https://www.twice.nl/nl/soorten-ruimtes/bedrijfsruimte

Related posts

Hoe voorkom je kortsluiting

Video marketing tips voor animatievideo’s

Duurzaam ondernemen in het MKB-segment