0rk.nl
Image default
Bedrijven

Waar je aan moet denken voor je een hond koopt: 4 tips!

Een hond in huis, is vaak supergezellig. Over het algemeen zijn honden enorm trouw en zijn ze hun hele leven jouw trouwe vriend. Zie je het al voor je dat je zo’n trouwe vriend thuis hebt? Met kwispelende staart en al? Dan wil je misschien wel een hond. Hier alvast vier tips om aan te denken bij een hond.

Een hond is een levend wezen

Een hond is geen accessoire, maar een levend wezen. Dit zorgt ervoor dat je ook verplichtingen hebt, als je ervoor kies op de zorg voor de hond op jou te nemen. Dat betekent uitlaten en zorgen voor oppas als je lang weg bent van huis. Een hond voelt zich namelijk niet prettig als het lang alleen is.

Voor volwassen honden is er een richtlijn om de hond niet langer dan 4 tot maximaal 6 uur alleen te laten. Doe dit zeker niet elke dag. Hoelang jouw hond precies alleen kan blijven? Dat hangt van de hond af. Het is wel van belang hier niet te makkelijk over te denken. Een hond is roedeldier en roedeldieren hebben nu eenmaal gezelschap nodig.

Aankoop van een hond

Het is heel verleidelijk om ergens een mooie rashond te kopen. Maar ten eerste gebeurt dat vaak al op plekken, waar honden gezien worden als fokmateriaal, als een verdienmodel. Daarbij is de verzorging vaak slecht. Door daar een hond te kopen, help je eigenlijk niet. Je houdt het gedrag van de fokker in stand.

Huisdierendokter

De hond zal af en toe ook naar een huisdierendokter moeten. Een huisdierendokter helpt ervoor te zorgen dat jouw hond gezond is en blijft. De huisdierendokter kan bijvoorbeeld met tips komen, voor het gezond houden van het gebit van de hond.

Wist je trouwens dat over het algemeen hondjes van het zogenaamde vuilnisbakkenras, vaak erg oud worden? Dit komt omdat zij in tegenstelling tot rashonden, niet te ver zijn doorgefokt. Het is niet voor niets dat rashonden vaak zeer typische kwalen hebben die bij het ras horen.

Zie je het nog steeds zitten, om een hond in huis te hebben? Ga dan eens naar het asiel. Misschien vind je daar wel jouw lieve trouwe vriend.

https://www.dierenziekenhuiseindhoven.nl/huisdierendokter/

Related posts

Waarom het een slimme keuze is om een houtkachel Enschede aan uw woning toe te voegen

Toe aan vakantie in het mooie Spanje?

De Ligier JS50 is een erg verstandige aankoop