0rk.nl
Image default
Bedrijven

Verpleging op kantoor

Snel zelf EHBO kunnen uitvoeren kan in veel situaties mensen redden of helpen. Daarom is het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen dit kunnen en daar ook de juiste diploma’s voor worden gehaald. EHBO wordt er op vele manieren aangeboden. Zo ook bedrijf hulp verlening, BHV. BHV is een diploma of vaardigheid die leidinggevende moeten hebben voor dat zij een bedrijf beginnen. Ook komt het voor dat bedrijven meerdere mensen met een BHV diploma in dienst hebben. Zodat ook op het werk snel behandeld kunnen worden. In sommige situaties is het aanbrengen van een verbandje genoeg, maar soms dient er gereanimeerd te worden en dan is het toch handig dat er personen zijn die dit kunnen uitvoeren. Dit verbetert de veiligheid op de werkvloer en het red zelfs levens. 

BHV is een cursus die wordt afgenomen door bedrijven om zo beter voorbereid te zijn op ongelukken, zo is het handig om soms de geleerde technieken een keer uit te voeren zodat deze niet verleerd worden. Het blijven oefenen van deze technieken kan gedaan worden door middel van een BHV trainingsset. Deze set heeft de juiste benodigdheden om de technieken opnieuw te oefenen. Ook is het zeer belangrijk dat de verbanddoos bevoorraad blijft, voor bevoorrading van deze verbanddozen is het aan te raden de richtlijnen van het oranje kruis te volgen. Zo’n verbandkoffer dient uitgerust te zijn met; eerstehulpschaar, elastische zwachtel, handschoenen, hechtstrips, ideaalzwachtels, een inhoudsopgave, kleefpleisters, mondmasker, ontsmettingsmiddel, een puntige pincet, een redding of isolatie deken, verschillende snelverbanden, een stappenplan, verschillende steriele kompressen; klevend en niet klevend, steriele verbanddoek, vingerverband, verschillende maten wondpleisters en een zelfklevend fixatiezwachtel.

Zorg er altijd voor dat deze benodigdheden in de koffer zitten en zorg ervoor dat deze ook nog gebruikt kunnen worden. Het is aan te raden om een eventueel logboek bij te houden met welke benodigdheden er zijn gebruikt en welke er bij gevuld dienen te worden.

https://www.schoens-safety.nl/