0rk.nl
Image default
Bedrijven

Van een slordige tuin naar een oase: hoe je je tuin onderhanden neemt

Een tuin is een verlenging van je woning en als zodanig wil je er de perfecte plek van maken. Of het nu gaat om een kleine stadstuin of een grote landelijke tuin, met een beetje tijd, moeite en planning kan je een oase van rust creëren. In dit blogpost bespreken we hoe je je tuin onderhanden neemt, van het opruimen van afval tot het aanleggen van een nieuwe border.

Opruimen van afval

Het eerste wat je moet doen als je je tuin onderhanden neemt, is het opruimen van afval. Dit betekent dat je de bladeren van de vorige herfst moet verwijderen, takken die zijn afgebroken moeten worden weggehaald, en eventuele andere troep moet opruimen. Als je veel afval hebt, kun je overwegen om een afval container te huren in Rotterdam.

Herinrichten van borders

Eenmaal het afval is opgeruimd, is het tijd om de borders van je tuin te herinrichten. Dit kan betekenen dat je nieuwe planten moet aanplanten of dat je de bestaande planten moet verplaatsen. Het is belangrijk om een goed doordacht plan te maken voor de borders, zodat je zeker weet dat alles er goed uit zal zien wanneer alles in bloei staat.

Aanleggen van nieuwe borders

Misschien heb je wel extra ruimte in je tuin waar je graag iets mee zou willen doen. Dit kan bijvoorbeeld zijn om een nieuwe border aan te leggen. Hierbij moet je rekening houden met de grootte van de border, de zonnige plekken in de tuin, en de soorten planten die je wilt gebruiken. Als je een afval container hebt gehuurd in Rotterdam, is het nu het moment om hem te vullen met grond die je kunt gebruiken voor je nieuwe border.

Toevoegen van verlichting en decoratie

Als laatste stap, kun je je tuin verder verfraaien door verlichting en decoratie toe te voegen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door het plaatsen van sfeervolle verlichting in de border, of het toevoegen van een waterpartij of een beeld. Hierdoor kan je tuin ’s avonds een heel andere sfeer krijgen en geef je jouw tuin een persoonlijke touch.