Tandartsverzekeringen vergelijken

Heeft uw kind volgend jaar een beugel nodig, of verwacht u zelf een aantal tandartsbehandelingen te moeten ondergaan? Dan kan het lonen om tandartsverzekeringen te vergelijken voor 2021. Bij sommige verzekeraars krijgt u een eenmalige vergoeding voor de gehele verzekerde periode. Maar niet bij Salland. Bij deze lokale verzekeraar kunt u elk jaar een vergoeding krijgen voor tandarts- of orthodontiekosten. U kunt kiezen uit 3 tandartsverzekeringen, die elk een andere maximale vergoeding bieden.

Overstappen kan vanaf half november

Alle zorgverzekeraars moeten uiterlijk 12 november hun premie voor 2021 bekend maken. Vanaf dat moment kunt u overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Als u overstapt naar Salland, regelen zij de opzegging bij uw oude verzekeraar. Bij Salland kunt u veel dingen zelf online regelen: een verzekering aanvragen, wijzigingen doorgeven en personen toevoegen aan de verzekering. Ook als u zorg nodig heeft die u van tevoren moet aanvragen, kunt u dit doen via een online formulier. Bent u in het buitenland, dan heeft u een EHIC nodig als u zorg nodig heeft. Dit is een bewijs van verzekering voor de buitenlandse zorgverlener. Uw EHIC kunt u bekijken via Mijn Salland; uw persoonlijke beveiligde omgeving op salland.nl.

Korting op uw zorgpremie

Onze premie voor de basisverzekering is voor iedereen hetzelfde; of u nu jong of oud, ziek of gezond bent. Toch zijn er wel mogelijkheden om korting te krijgen op uw zorgpremie. Als eerste kunt u een collectieve zorgverzekering afsluiten. Salland heeft afspraken gemaakt met bedrijven en sportclubs in de regio. U kunt dus via uw werkgever of sportclub een zorgverzekering afsluiten. Doet u dat, dan krijgt u korting op uw aanvullende én tandartsverzekering. De tweede optie is het afsluiten van een verzekering met een vrijwillig eigen risico. Hoe hoger het vrijwillig eigen risico, hoe hoger de korting. Maar dit betekent ook dat u een groter bedrag in één keer moet betalen als u zorg gebruikt waar eigen risico voor geldt.

 

https://www.salland.nl