0rk.nl
Image default
Bedrijven

Over Ethereum

Ethereum is een grote en populaire cryptomunt en is op Bitcoin na zelfs de grootste die er is. In de afgelopen jaren wordt Ethereum steeds populairder en krijgt het steeds meer aandacht. Vooral in het jaar 2017 beleefde de Ethereum koers een flinke stijging. Waar de waarde van een munt in Januari 2017 nog rond de 10 euro lag was dit in Januari 2018 gestegen naar om en nabij de 1000 euro. Voor de experts en geleerde, en voor iedereen eigenlijk, is het moeilijk te zeggen hoe de toekomst van Ethereum er op korte termijn uit gaat zien. De meeste zijn er echter van overtuigd dat de munt in de verre toekomst wel een belangrijke rol gaat spelen.

 

 

 

 

Koers

Net als bij de meeste andere cryptovaluta is de koers van Ethereum erg bewegelijk en moeilijk te volgen. Dit hoeft niet meteen nadelig te zijn, maar hoewel het de munt ook kansrijk maakt voor investeerders zit er ook behoorlijk wat risico in het verhandelen ervan. Hoeveel verhalen over koersstijgingen en winst je ook hoort, onthoud altijd dat koersen nooit alleen maar naar boven gaan. Iets wat hoog is moet ook weer omlaag komen. Een gezegde dat erg goed toepasbaar is in de wereld van crypto. Er wordt dan ook sterk aangeraden dat je te allen tijden handelt met geld dat je kunt missen en in de toekomst niet nodig hebt voor belangrijkere dingen.

 

Lancering

2015 was een groot jaar in de geschiedenis van Ehtereum aangezien de munt in dit jaar gelanceerd werd. Hier waren Vitalik Buterin en Gavin Wood verantwoordelijk voor. Buterin had het idee al op papier staan in 2013. Gedurende dat jaar werd de munt als open source gepresenteerd. Buterin is zelf een groot fan van Bitcoin en gelooft er ook heilig in. Toch vindt hij dat Bitcoin een scripttaal mist voor applicatieontwikkeling, dit voor hem de voornaamste reden om Ehtereum te lanceren. Ether is de cryptocurrency die hoort bij het project, ook wel bekend als ETH. Voor de mensen die het zich afvragen: Ja, je kunt ETH minen. Net als bij Bitcoin en vele andere cryptomunten dus.

https://www.ethereumkoers.com/