0rk.nl
Image default
Bedrijven

Muziek tijdens het werk

Sky radio luisteren tijdens het werk, het is iets normaal. Tijdens het drukke werken kan een beetje muziek ontspannend werken. Maar leidt het radio luisteren niet te veel af van het werk? Of helpt het ons juist beter focussen en concentreren op ons werk? Er zijn over dit onderwerpen veel onderzoeken gedaan en artikels over geschreven. Sommige mensen vinden muziek juist stimulerend werken. Anderen luisteren liever hun eigen muziek met oortjes in, al komt dat niet zo sociaal over. Je mist vaak gesprekken die plaatsvinden op de werkvloer en kunnen zorgen voor een band tussen collega’s.

Er zijn echter ook veel voordelen van muziek luisteren op het werk. Hieronder volgen er nu een paar.

  1. Therapeutisch effect muziek: er is ooit een onderzoek geweest onder patiënten die een operatie moesten ondergaan. Er werd aan hun gevraagd of ze naar muziek wilden luisteren of dat ze een kalmeringspil wilde innemen. De patiënten die ervoor kozen om naar muziek te luisteren waren kalmer en niet zo angstig als de groep die een kalmeringspil in hadden genomen.
  2. Verbetering humeur: volgens wetenschappers kun je je humeur binnen twee weken al verbeteren door alleen maar naar vrolijke muziek te luisteren en er van proberen te genieten.
  3. Grenzen verleggen: door naar muziek te luisteren, terwijl je met een inspanning bezig bent, kun je je grenzen verleggen.
  4. Productiviteit verbeteren: muziek helpt je om productiever te werken. Dit is uit vele studies voortgekomen.
  5. Geheugen verbeteren: volgens een bepaalde studie kun je een taal sneller leren door de woorden te zingen. Muziek wordt namelijk verwerkt vlakbij de plek van het geheugen. Zo kun je dus woorden linken aan gedachtes.
  6. Goede gewoontes kweken: je kunt jezelf goede gewoontes aanleren door naar muziek te luisteren. De muziek triggert als het ware je hersenen.

Dit geeft je dus een goede reden om muziek te luisteren tijdens het werk.

http://www.radioguide.fm/