Lingerie toen en nu

Tegenwoordig kennen we veel soorten lingerie. Beugelbeha, BH, push-upbeha, body en meer! We gebruiken het meeste ter ondersteuning, maar het lijdt geen twijfel dat veel ondergoed ook in modieuze vormen wordt gedragen. Het zal je misschien verbazen als we je vertellen dat de eerste beha zoals we die nu kennen pas aan het einde van de 19e eeuw verscheen en pas in het begin van de 20e eeuw wereldwijd werd gebruikt.

 

Lingerie van toen

In 2014 was de beha “slechts” 100 jaar oud! De geschiedenis van lingerie begon echter in het oude Egypte, ongeveer 3000 jaar na Christus. Uit oude tekeningen blijkt dat er verschillende onderkleding is gedragen. De naam lingerie kwam voor rond 1940-1950. Dit komt van het woord “Linge”, wat vlas betekent in het Frans. Linnen wordt een zachte stof genoemd en edelen dragen het om rust uit te stralen. In die tijd hadden bh zeker niet hun huidige vorm, maar ze waren meestal ongemakkelijk en omvangrijk.

 

Lingerie nu

Pas tegen het einde van de 18e eeuw begon ondergoed echt sexy lingerie te worden met een vrouwelijk en elegant design. Als je veel geld had, kon je ze maken met stoffen of borduursels naar keuze. Het korset is in de loop van de tijd ook veranderd. In de korsetten die we kennen zijn deze nog terug te zien in zachtere en mooiere stoffen. Ze worden meestal gedragen als modeartikelen. Het nieuwe model benadrukt nog steeds de vrouwelijke vormen zoals de borst, heupen en taille.

https://www.dolcedonna.shop