0rk.nl
Image default
Zakelijk

Leren autobekleding verven

Heb je net een prachtige, nieuwe tweedehandsauto gekocht, maar ziet het lederen interieur er niet meer uit zoals het ooit was? Maak je dan geen zorgen, met de juiste leerverf kun je het leer verven. Dit geeft de bekleding weer een gloednieuwe uitstraling en niemand heeft door dat het opnieuw geverfd is! Het leuke hiervan is ook nog eens dat je de kleur kan veranderen, mocht je dit willen. 

 

Het enige wat je nodig hebt om dit voor elkaar de krijgen is leerverf en leerreiniger. Wanneer je de beste leerverf wilt, kun je het beste voor de Angelus leerverf gaan. Deze verf is speciaal ontwikkeld voor glad leer en is verkrijgbaar in bijna 150 verschillende kleuren! Om het resultaat van de geverfde bekleding zo optimaal mogelijk te houden, is het belangrijk deze regelmatig na te behandelen. Je kunt ongeveer twee weken na het verven van de bekleding beginnen met de behandeling. 

 

De eerste stap voor wanneer je de bekleding wilt gaan verven, is om het leren interieur uit de auto te halen. Dit is niet noodzakelijk, maar wel het meest makkelijk. Op deze manier kun je ook makkelijk plekken verven die anders moeilijk te bereiken zijn. 

Zorg er vervolgens voor dat de gehele bekleding stofvrij is. Je kunt bijvoorbeeld een compressor gebruiken om al het stof gemakkelijk weg te blazen. Hierna kun je het leer een behandeling geven met de Angelus preparer en deglazer. 

 

Nu kun je aan de slag! Je kunt de leren bekleding behandelen met de Angelus leerverf. Wees voorzichtig en ga zorgvuldig aan de slag. Zorg ervoor dat je niet in een keer een hele dikke laag aanbrengt, dit geeft namelijk geen mooi resultaat. Wanneer de eerste laag niet dekkend genoeg is, kun je beter een aantal dunnere lagen na elkaar aanbrengen. Je ziet niet dat er verschillende lagen zijn aangebracht en dit geeft het mooiste resultaat. Nu hoef je alleen de bekleding nog terug in de auto te leggen en je kunt gaan genieten van je vernieuwde interieur!