0rk.nl
Image default
Zakelijk

Belang van codering

In Nederland is er vaak ophef over voedingsmiddelen. Mensen vinden soms dat iets niet hygiënisch genoeg is of dat er niet goed mee om wordt gegaan. Bij het produceren van deze voedingsmiddelen zijn er dan ook een aantal factoren waar extra goed op gelet moet worden. Dit zijn dingen als hygiëne, efficiëntie en zekerheid. Wat een grote rol speelt in dit proces is het coderen van voedingsmiddelen. Dit is een van de belangrijkste dingen, omdat het van groot belang is dat dit goed en zorgvuldig gebeurt. Wanneer de codering van deze producten niet goed gaat, kan het bijvoorbeeld zo zijn dat de houdbaarheidsdata niet kloppen. Dit kan tot gevolg hebben dat mensen ziek worden van een product waarvan zij dachten dat het nog goed was, maar dit toch niet zo bleek te zijn. Het kan ook voorkomen dat er fouten worden gemaakt bij het aangeven van ingrediënten. Dit kan gevaarlijk zijn voor mensen die allergisch zijn voor bepaalde middelen. Het is dan ook van belang dat producten zo snel mogelijk worden teruggeroepen wanneer er zoiets gebeurt. 

 

Er bestaan verschillende codeerprinters om het coderen van deze producten zo gemakkelijk mogelijk te maken. In het verleden deden ze dit met de hand, maar dat is nu niet meer haalbaar. Er wordt namelijk steeds meet geproduceerd en ook de omloop versnelt continu.

Bij codeerprinters kun je denken aan dingen als een hot foil printer en thermo transfersystemen. Elk systeem is geschikt voor passende doeleinden. Zo is een hot foil printer er snel en betaalbaar. Deze printer is uitermate geschikt om mee te coderen en daarbij ook nog eens makkelijk te bedienen. Deze printer werkt op bijna ieder soort materiaal en ook nog eens bestand tegen verschillende weersinvloeden. Omdat de codering snel droogt is het gecodeerde product direct klaar om verpakt en vervoerd te worden. 

 

Kijk voor meer informatie over codeersystemen op www.kba-metronic.com

https://www.kba-metronic.com/