0rk.nl
Image default
Tuin en buitenleven

Inspiratie zaaien in de tuin

Als fijn hoveniersbedrijf Den Haag hebben wij wat verschillende tips waar u nu het beste tuin inspiratie kunt opdoen. Het voorjaar is namelijk begonnen, de zon is lekker aan het schijnen, het is inmiddels alweer 20 graden en het leven als buitenmens roept weer. Het plezier hebben om weer tijd buiten te spenderen en genieten van een sfeervolle tuin.

Elke tuin is anders

Met het in acht nemen van de omvang van je tuin, grondsoort, ligging ten opzichte van de zon en uw eigen voorkeur rondom uw tuinwens zul je goed moeten nadenken over aspecten zoals, bloemen, bomen en planten. Een hele zonnige tuin heeft namelijk andere vereisten dan een tuin met voornamelijk schaduw. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg verschillende planten, bomen en bloemen beschikbaar. Deze beplanting is erg belangrijk, dit zijn namelijk de sfeermakers van uw tuin. Verder, aspecten zoals bestrating of misschien geeft u wel een voorkeur voor duurzaamheid. Ook moet u nadenken of u graag een onderhoudsarme tuin wilt of dat u toch graag groene vingers krijgt.

Tuin inspiratie

Een nieuwe sfeer in de tuin, dat is iets wat mensen graag willen naarmate het weer lekkerder wordt. Als je graag wat wilt veranderen, maar je weet nog niet precies wat dan zijn er genoeg manieren om even te brainstormen. Bijvoorbeeld, verschillende tijdschriften zoals “Groei & Bloei”, “Tuinen”, en “Tuinseizoen”. Een andere manier om inspiratie op te doen kan ook door middel van het kijken van tuinprogramma’s op TV zoals “Eigen Huis & Tuin” of “Gardener’s World”. Verder zijn er verschillende platformen zoals “Pinterest” waar je rustig je eigen voorkeuren kunt opzoeken over verschillende tuinstijlen. Toch, hoeft dit niet altijd bewust. Door te kijken in je eigen omgeving, van vrienden, familie of simpelweg in je woonwijk kunnen jou ook elementen opvallen die je aanspreken. Wij gaan graag met u in gesprek als hoveniersbedrijf Den Haag om uw inspiratie tot werkelijkheid te maken.