Het kiezen van een nieuwe vloer

Waar moet op worden gelet bij het kiezen van een nieuwe vloer?

Steeds meer mensen zien gietvloeren in de woonkamer, badkamer of keuken. Het is natuurlijk niet nutteloos. Met gietvloeren volgt u moeiteloos de trends van het hedendaagse industriële leven. Dit type vloer is gemakkelijk te onderhouden en ziet er erg stijlvol uit. Maar waar moet u op letten bij het oriënteren op deze vloeren? We geven u enkele handige tips die u kunt overwegen.

Begin met een houten vloer egaliseren

Het type gietvloer kan in elke ruimte erg verschillen. Komt de vloer in een ruimte met veel vocht (zoals een badkamer)? Houd er in dat geval rekening mee dat cementgebonden dekvloeren niet geschikt zijn. In dit geval is het aan te raden om een PU-gietvloer te gebruiken. Zo weet u zeker dat u jarenlang plezier zult hebben zonder de kamer te beschadigen. Gaat het om de woonkamer? Dan is een houten vloer egaliseren aan te raden.

Denk goed na over de keuze voor de kleur

Hoewel gietvloeren veelal in de kleur grijs worden geleverd, zijn er qua kleur toch tientallen opties. Zo heeft ook de keze tussen warme en koele grijstinten. Een PU gietvloer heeft over het algemeen meerdere kleuren. Wilt u een kleur die totaal anders is dan industrieel grijs? Ook voorzien van PU gietvloer, zoals opvallend mintgroen! Houd er rekening mee dat deze vloeren gemakkelijker kunnen worden beschadigd door bijvoorbeeld nagels van huisdieren.

Is er vloerverwarming tijdens een betonvloer egaliseren?

Het is belangrijk om te controleren of er vloerverwarming aanwezig is in de ruimte waar de gietvloer gebruikt gaat worden, voordat een betonvloer egaliseren plaats gaat vinden. U wilt voorkomen dat de vloer barst. Door te kiezen voor PE gietvloer, kiest u voor kunststof vloer. De vloer is elastisch en zet uit wanneer dat nodig is, zodat de vloer niet kan scheuren.

https://vhvloeren.nl/