0rk.nl
Image default
Huishoudelijk

Energiebespaartips van de Loodgieter

Duurzaamheid en goed omgaan met ons milieu is een hot topic en daarom proberen een hoop mensen hier iets aan te doen. Een goede manier is wellicht door te besparen op energie. Het is niet alleen goed voor het milieu er is daarnaast ook nog een voordeel voor u zelf aan. U kunt hier namelijk een hoop geld op uw maandelijkse kosten mee besparen. Met die reden gaan we in deze blog kijken naar verschillende manieren waarop u kunt besparen die aangeraden worden door Loodgieter Amersfoort. Mocht u nog meer informatie zoeken dan kunt u verder in de tekst een link vinden voor de site van Loodgieter Amersfoort.

 

De CV ketel

De CV ketel, ofwel centrale verwarmingsketel, is het hoofdonderdeel wat er voor zorgt dat er warmte in de woning komt. Door water op te warmen in de ketel en vervolgens te verplaatsen naar de radiatoren in de woning, warmt deze op. Hetzelfde geldt ook voor het warme water wat bij ons uit de kranen komt. De CV ketel is dus belangrijk voor de warmte in de woning en hoe beter deze zijn werk doet, hoe minder energie er nodig is om de woning op te warmen. Een CV ketel wordt dan ook afgesteld en wanneer deze niet goed afgesteld is, gaat er veel energie verloren. De CV ketel kan namelijk op verschillende manieren ingesteld worden. Mocht deze verkeerd ingesteld zijn, kan dit er voor zorgen dat u veel meer energie verbruikt. Hetzelfde geldt voor de pomp van de ketel. Hoe lager deze afgesteld is, hoe lager het energieverbruik is wat de CV ketel nodig heeft. Op die manier kunt u dus al een hoop maandelijkse kosten besparen op uw energiekosten wanneer u er voor zorgt dat uw ketel goed afgesteld is en de pomp het ook goed doet.

 

De thermostaat

Ook met uw thermostaat kunt u een hoop geld besparen. Er zijn een hoop mensen die er niet bij nadenken om de verwarming lager te zetten wanneer ze weggaan of wanneer het prima is qua warmte in de woning. Wanneer u niet thuis bent, is het natuurlijk niet nodig om warmte in de woning te hebben. Hetzelfde geldt voor wanneer u slaapt. U kunt er op dat moment beter voor kiezen om een extra dekbed te nemen zodat u een hoop geld kunt besparen. Vervolgens kunt u ook nog zorgen voor minder kosten wanneer u de warmte in huis probeert te houden. Probeer de ramen dicht te houden wanneer u de verwarming aan zet, maar ook de deuren naar andere kamers. Op die manier gaat de warmte namelijk verloren waardoor u veel meer energie nodig heeft om dezelfde warmte te creëren. Als laatste kunt u ook nog besparen door niet te warm te douchen, maar ook door minder lang te douchen waardoor er dus veel minder water verwarmd hoeft te worden.

 

Tot slot

Er valt altijd voldoende geld te halen door te besparen op verschillende onderdelen van het verwarmen van uw woning. Mocht uw CV ketel of een ander onderdeel van deze verwarming niet goed werken dan kan het best zijn dat u hierbij een loodgieter nodig heeft. Via spoed loodgieter Amersfoort kunt u meer informatie vinden over bespaartips, maar kunt u ook contact opnemen met de loodgieter om uw problemen op te lossen.

https://isbaza.nl/loodgieterswerk/loodgieter-amersfoort/