0rk.nl
Image default
Financieel

E-sigaret kopen

Wil je een e-sigaret kopen, dan is het verstandig om je eerst eens goed te informeren over de e-sigaret. In e-sigaret land is namelijk heel veel verkrijgbaar, verschillende soorten e-sigaretten, verschillende e-liquids. Wij gaan jou in dit artikel het een en ander uitleggen over e-sigaretten. Een e-sigaret is een elektrisch apparaatje dat het mogelijk maakt e-liquid te verdampen, als de e-liquid verdampt is kan deze via de e-sigaret worden geïnhaleerd om de gebruiker van de e-sigaret aan zijn nicotine toe laten toe komen. Een e-sigaret bestaat uit een batterij en een clearomizer, in de clearomizer zit een verwarmingselement dat de e-liquid verdampt. Een clearomizer is de tank waar je de e-liquid in doet die je wil dampen.

Waar koop je een e-sigaret?

Als je een e-sigaret wil kopen kun je deze bij veel bedrijven kopen, tankstations, supermarkten, tabakszaken, webwinkels en e-sigaret speciaalzaken. Veel van deze bedrijven willen een graantje mee pikken van de e-sigaret trend en bieden daarom e-sigaretten aan, echter kunnen ze je er niets over uitleggen of tips geven om je damp ervaring te verbeteren. Het is daarom raadzaam om je e-sigaret te kopen bij een speciaal zaak of een webwinkel die je uitleg en tips kan geven.

Voordelen van de e-sigaret

Als je een e-sigaret koopt doe je dat natuurlijk om te kunnen profiteren van de voordelen die de e-sigaret met zich mee brengt. Het gebruik van een e-sigaret heeft als voordeel dat de damp die je binnen krijgt minder schadelijk is dan de rook van een tabak sigaret. De e-liquid die je dampt bevat geen teer en ook bevat de damp die je inhaleert geen koolstofmonoxide en stikstofmonoxide die zeer ongezond is voor je aderen en het hart. Omdat de e-sigaret minder schadelijk is voor het menselijk lichaam gaat ook de conditie van de gene die dampt niet achter uit, deze gaat zelfs voorruit als je geen tabak meer rookt maar wel blijft dampen. Ook is het gebruik van een e-sigaret tachtig procent minder duur dan het roken van een tabak sigaret. In deze berekening is alles wat je nodig hebt om op een prettige manier te kunnen dampen mee gerekend, ook de e-sigaret is hier in mee gerekend. Als je gaat kijken naar wat een flesje e-liquid maar kost ten opzichte van een pakje sigaretten; een flesje e-liquid kost €4,95 en is vergelijkbaar met 120 sigaretten, een pakje sigaretten kost zeven euro en bevat maar 20 sigaretten. Iemand die regelmatig rookt bespaart al snel ruim duizend euros per jaar door de e-sigaret te gaan en te stoppen met het roken van tabak sigaretten.