0rk.nl
Image default
Bedrijven

Draaideuren: wat heb je hier aan?

Draaideuren zijn steeds vaker te zien in het Nederlandse straatbeeld. Denk aan hotels, winkels, supermarkten en ook bedrijven. Maar ook particulieren met een grote woning willen nogal eens elektrische of handmatig bedienbare draaideuren laten inbouwen. Maar wat is er zo prettig aan het gebruik van een draaideur? Welke voordelen heeft een draaideur te bieden en welke keuzemogelijkheden zijn er als je dit type deur wilt aanschaffen?

 

Energie besparen met een draaideur

Een van de aantrekkelijkste kenmerken van draaideuren, is het feit dat dit soort deuren veel energie bespaart. Anders dan bij een gewone deur, is de ruimte erachter bij het binnentreden van een ruimte altijd afgesloten. Er ontsnapt dus niet onnodig warmte uit je bedrijf, winkel of woning als je gebruikmaakt van een draaideur. Een tweede voordeel van een draaideur is het bedieningsgemak. Zeker als je een draaideur hebt die elektrisch – met bewegingssensoren of camera’s – werkt, maak je het jezelf, je klanten en/of je personeel wel erg gemakkelijk. De deuren beginnen automatisch te draaien op het moment dat iemand de hal inloopt en stoppen bij het weglopen ook automatisch. Veel comfortabeler en gemakkelijker kunnen we het niet voor jullie maken! Ten slotte is een voordeel van draaideuren het feit dat er veel keuze is aan modellen. Qua kleuren zijn er tal van mogelijkheden, maar ook qua formaat, glasdikte en glassoort en qua bediening – die handmatig of elektrisch werkt – zijn er voor elk wat wils draaideuren op maat beschikbaar.

 

Hygiënische deuren

Een echte plus van de draaideur is dat deze deuren bij het betreden, als ze tenminste elektrisch werken, niet aangeraakt hoeven te worden. Dat is natuurlijk er hygiënisch en fris. Zeker in deze tijden is die extra frisheid geen overbodige luxe.

 

Mogelijkheden: wat is er mogelijk als je een draaideur zoekt?


Een draaideur kan door een specialist exact op maat gemaakt worden voor jouw pand, woning, winkel of kantoorruimte. Dit is natuurlijk ideaal, want elk pand vereist verschillende maten, kleuren en varianten. Maar gelukkig is maatwerk mogelijk. Laat bijvoorbeeld de kleur goed aansluiten op je bedrijfskleuren en kies voor een stijl die bij je past.