0rk.nl
Image default
Zakelijk

De voordelen van een tuinberegeningsysteem

Het aanschaffen van een irrigatiesysteem lijkt misschien een grote uitgaven, maar tuinberegening systemen hebben veel verschillende voordelen. Hieronder zijn een aantal van die voordelen opgenoemd. Mocht je nou interesse hebben in zo’n systeem, dan kunt u via deze link meer informatie opdoen: Tuinberegening haarlem

 

Voorkomt ziektes en onkruid

Tuinberegening systemen hebben als voordeel dat ze het water specifiek naar de kluit van elke plant leiden. Normaal gesproken bieden gewone sprenkler systemen een typische regenbui, waardoor dit niet gebeurd. Als gevolg hiervan kunnen omliggende zaden niet ontkiemen, waardoor uw tuin niet in volle bloei komt. Daarnaast voorkomt een tuinberegening systeem ook zietes, omdat het watr de bladeren en bloemen niet raakt. Zo hebben ziektes niet de kans om zich te vermenigvuldigen naar andere bladeren.

Behoud van water en tijd

We weten allemaal dat het water geven met de gewone tuinslang of gieter veel tijd kost, want zo moet je in de ochtend en avond aan de bak om je gehele tuin te voorzien van water. Een tuinberegening systeem kan je zo instellen dat ze op een bepaalde tijd jouw tuin voorzien van water. Op die manier hoef je niet meer aan jouw tuin te denken, zodat u alleen nog maar kan genieten van een prachtige tuin. Daarnaast is het ook goed voor je waterrekening, want een beregeningsysteem zorgt het efficiënte beregening.

 

Behoudt bodemstructuur en voedingsstoffen

Door water te geven met een tuinslang kan er teveel water de grond ingaan, hierdoor kunnen belangijke voedingsstoffen de grond uit worden gespoeld. Daarnaast kan de grond ook verdicht raken, waardoor planten ziek kunnen worden. Het gebruik van een beregeningsysteem produceert kleine druppels, helpt voedingsstoffen te bewaren en bodemverdichting te verminderen.

Bron: beregening haarlem