0rk.nl
Image default
Huishoudelijk

De voordelen om een dak te laten reinigen

 

Woont u in of in de omgeving van Haarlem en heeft u een lekkage Haarlem op uw schuin dak dan is het verstandig om een dakdekker uit de regio te contacteren. Bij een lekkage Haarlem op een schuin- of plat dak moet u snel actie te ondernemen. Wanneer u te lang wacht kan het lekkende water ervoor gaan zorgen dat het hout van het dak gaat rotten. Dat moet u zeker voorkomen. U kunt het dak ook vooraf laten controleren door een dakdekker Haarlem of het nog helemaal in orde is. Het dak heeft namelijk veel te verduren. Het moet de bewoners van de woning beschermen tegen regen, sneeuw, hagel, vorst, storm en hitte. De dakdekker Haarlem zal, als u hem benadert, langskomen om het dak te inspecteren. Hij zal met u overleggen wat er eventueel gedaan moet worden om het dak weer in orde te maken als er problemen zijn. Hij zal gratis een offerte maken waarna u kunt beslissen wat u wilt doen. Ook kan de dakdekker de dakgoten schoon maken. Dat is ook belangrijk om lekkages te voorkomen.

 

Reinigen van het dak heeft veel voordelen

 Door het dak te laten reinigen kunt u flink wat geld besparen op het onderhoud van uw dak. Mossen en algen kunnen uw dakpannen beschadigen. Door de wind worden er kleine stofdeeltjes meegebracht die zich op uw dak kunnen vastzetten. Het is met ons Nederlandse klimaat door de regen en temperatuur een ideale voedingsbodem voor mossen en algen. Met de kleine worteltjes die ze hebben beschadigen de mossen en de algen de dakpannen. Er kunnen zelfs lekkages door ontstaan. Door uw dak te laten reinigen door een professionele dak reiniger kunnen zelfs de kosten van een nieuw dak worden uitgespaard. Wanneer u ziet dat uw dak er groen uitziet, door de mossen en algen, dan is het reinigen van uw dak zeker aan te raden.

 

Voorkom problemen met uw dak

Een vuil en slecht onderhouden dak kan problemen veroorzaken. Het is niet alleen dat de dakpannen door het groeien van de mossen en algen kunnen scheuren, maar ook de goede werking van uw waterafvoer kan in gevaar komen. Het water zal zich opstapelen in het groen en het dak aantasten. De dakpannen kunnen poreus worden en bij vorst zelfs scheuren. Door de mossen, algen en ander vuil op het dak kunnen de regenpijpen verstoppen. Daarom moet u ervoor zorgen dat de groei van algen en mossen wordt afgeremd. Dat kunt u doen door het dak te laten reinigen.

 

De voordelen van het reiniging van het dak

Wanneer u uw dak laten reinigen dat begroeid is met mossen en algen, zal het weer een frisse uitstraling krijgen. Door het na de reiniging een nabehandeling te laten geven zal het ook weer voor jaren beschermd zijn. Ook is het veel voordeliger om uw dak te laten reinigen dan te laten vervangen door nieuwe dakpannen.

 

De werkwijze om het dak te reinigen

Eerst wordt het dak gereinigd met een hoge druk spuit van minimaal 200 bar. Mossen en dergelijke laten daarbij gemakkelijk los. Als het dak gereinigd is, worden de pannen bespoten met een milieuvriendelijk desinfectant. Hierbij wordt wel gekeken wat voor soort planten en bomen er in de omgeving staan en hoe de windrichting is. Door de desinfectant zullen er de eerste jaren geen mossen en algen meer op het dak komen. Door op de dakpannen vervolgens met een verfspuit, onder hoge druk, een kleurloze coating aan te brengen zal het dak er weer als nieuw uitzien. Er worden altijd een paar pannen extra mee behandeld. Als er een dakpan scheurt kan een van deze reserve dakpannen gebruikt worden om de kapotte dakpan te vervangen. Wil u meer informatie? Kijk dan op onze website!

https://dakdekker-haarlem.nu/