0rk.nl
Image default
Huishoudelijk

Trucs om je toilet te ontstoppen

Een verstopt toilet

Een verstopt toilet, de nachtmerrie van velen. Wellicht ziet u nu een volledig ondergelopen gang voor u uit een bekende Hollandse serie. De gang besmeurt met een dikke laag drek die, hoe dan ook opgeruimd dient te worden en wel zo snel mogelijk. Het beste is, zo’n situatie zien te voorkomen. Geen tampons, tuinaarde of schoonmaak-, hygiënische- of vochtige doekjes door uw toilet spoelen. De doekjes zijn niet afbreekbaar en horen daarom niet in uw toilet thuis. Ziet u desondanks toch het water naar boven komen als u doortrekt, blijf dan rustig. Bel niet meteen de loodgieter, probeer eerst zelf de verstopping op te lossen.

 

Simpele oplossingen voor een verstopt toilet

Maar wat is wijsheid als uw toilet verstopt is? Wat doet u wel en wat beter niet. Met een rubberen huishoudhandschoen, iedereen heeft er wel een in huis, kunt u proberen de verstopping te verwijderen. Als dat niet lukt, kunt u ook een ouderwetse wc ontstopper proberen. Door de zuigkracht kan de verstopping losschieten als deze niet al te vast en te diep zit. Zuig wel met water, niet met lucht, anders worden de problemen alleen maar groter. Warm water met afwasmiddel in het toilet gooien, is ook nog een optie. Vetten lossen op en het water wordt zwaarder door het afwasmiddel. Als dit allemaal niet helpt een laatste noodoplossing, een kopje baksoda en een kopje huishoudazijn in uw wc gooien. Kokend water erbij gieten, goed laten bruisen, vervolgens afwachten wat er gebeurt. Helpt dat ook niet dan is een telefoontje naar de loodgieter een goed idee.

 

Vooral niet doen als uw toilet verstopt zit

Creatieve wc ontstoppers zijn vaak heel vindingrijk als het om verstopping gaat. Met een kleerhanger of ijzerdraad wroeten in de rioolbuis lijkt een goed idee, maar toch kunt u het beter laten. U schuift de verstopping alleen maar dieper de afvoer in, waardoor het probleem moeilijker bereikbaar wordt. De verstopping wordt daardoor ook steviger aangedrukt waardoor het moeilijker te verwijderen zal zijn. Doe dat dus niet! Ook een aantal keren het toilet doorspoelen is beslist geen goed idee. De kans dat de toiletpot overstroomt is groot. Dat geeft alleen maar meer ellende, een natte troep die ook weer opgeruimd moet worden. Chemische wc-ontstopper wordt ook afgeraden, omdat het agressief en zeer milieu onvriendelijk is.

 

De loodgieter bellen

De beste oplossing, als het u zelf niet lukt het toilet te ontstoppen, is dan toch loodgieter Amsterdam bellen. Zij zijn specialisten op het gebied van rioleringen en afvoer ontstoppen. Zij helpen u snel en vakkundig van uw verstopping af en voorkomen verdere overlast. Door snel de loodgieter te bellen voorkomt u dat er een grotere schade ontstaat die op langere termijn meer problemen zal geven. De gespecialiseerde loodgieter zorgt ervoor dat de verstoppingsproblemen volledig en vakkundig worden opgelost.

 

Loodgieter Amsterdam 24 uur per dag bereikbaar

Loodgieter Amsterdam, vakman op het gebied van verstopping, is 7 dagen per week, dag en nacht bereikbaar als u een verstopping van uw toilet of afvoer heeft. Dat is heel prettig, u hoeft bijvoorbeeld ’s nachts geen uren met de ellende te blijven zitten. Ze zijn prettig geprijsd en rekenen geen voorrijkosten. Vooraf weet u ook welke kosten u kunt verwachten. Op de website van Loodgieter Amsterdam vindt u alle informatie.

 

https://loodgietersbedrijf-amsterdam.nu/