0rk.nl
Image default
Bedrijven

De QR code als nieuwe barcode?

De QR code is in Nederland nooit echt helemaal aangeslagen. Misschien komt dit door het feit dat we er niet echt behoefte aan hebben of omdat er eigenlijk geen apparaten zijn die de codes kunnen lezen. De enige apparaten die de codes wel kunnen lezen zijn de smartphone. Als de smartphones wel een ingebouwde QR code zouden hebben dan had het misschien wat meer aangeslagen dan nu.

De QR code is officieel ontwikkeld voor auto onderdelen. De auto onderdelen waren vaak wat ingewikkeld uit elkaar te houden en met behulp van een QR code kon met een QR code scanner de onderdelen gescand worden om te kijken of het de juiste onderdelen waren.

De bar code is eigenlijk ook een beetje vergelijkbaar met de QR code. Allebei kunnen ze verschillende soorten informatie bevatten, al wordt de bar code voornamelijk gebruikt voor producten. Met de bar code kunnen producten in de winkel makkelijk gescand worden en gelabeld . De QR code biedt eigenlijk dezelfde mogelijkheid en met de QR code printer zou je ook een soort gelijk soort label kunnen printen voor je producten. De QR code wordt echter wel veel gebruikt in Aziatische landen. Hierbij moet je denken aan het opslaan van bijvoorbeeld visite kaartje sof andere kleine informatie die gebruikt wordt door misschien bedrijven, klanten of andere mensen.

In de toekomst is er misschien wel een kans voor de QR code, maar tot die tijd zullen de barcode printen nog op volle toeren draaien om de bar codes te kunnen genereren die noodzakelijk zijn voor alle labels die geplakt moeten worden op de verschillende producten in de verschillende retail winkels. De bar code wordt eigenlijk overal gebruikt op de wereld om aan te geven om welke producten het gaat en dit zal absoluut de komende tijd niet veranderen.

http://www.kba-metronic.com