0rk.nl
Image default
Bedrijven

de oorsprong van de kerstboom

 

De kerstboom is door de jaren heen een waar begrip geworden. Miljoenen mensen over de gehele wereld maken jaar in en uit gebruik van de kerstboom. Toch denken mensen bij kerstmis aan de kerstboom, en andersom ook. Maar de kerstboom vindt zijn oorsprong niet bij kerstmis. De kerstboom is hier namelijk pas later in komen rollen. Het enige wat de kerstboom en kerstmis met elkaar in gemeen hebben is de naam en de gebruiken.

 

De kerstboom komt oorspronkelijk uit bepaalde Germaanse stammen vanuit de middeleeuwen. Deze verbrandden de kerstboom tegen de kou. Deze kerstbomen moesten natuurlijk wel binnen worden geplaatst, wanneer dit niet gebeurde was de kerstboom niet goed voor verbranding. De kerstbomen werden verbrand op de koudste dagen van de winter. Hierdoor werd de kerstboom steeds meer als onderdeel van de winter gezien. Deze gebruiken waaide steeds verder over. Tot de kerstboom gezien werd als het symbool van de winter in bepaalde stammen. Deze kerstboom werd steeds meer als belangrijk gezien, en werd hierna langzaam versierd. De kerstboom werd hierdoor nog belangrijker.

 

De kerstboom werd hierdoor steeds belangrijker door heel Europa heen. Hierdoor verspreidde het steeds meer. Op een gegeven moment is de kerstboom bij het kerstfeest beland. Hoe dit is gebeurd is nooit echt duidelijk geweest. De grootste reden is waarschijnlijk dat ze beiden in de winter plaatsvonden. Hierdoor konden de twee makkelijk gecombineerd worden.

 

Het enige verschil met vroeger is dat de kerstboom vele malen makkelijker is te verkrijgen. Waar je vroeger de bossen in moest, kan je de je nu een complete kerstboom bestellen. Je kan tegenwoordig zelfs een kunstkerstboom kopen. De versiering zijn tegenwoordig wel heel anders dan vroeger. Vroeger werden er kaarsen in de kerstboom geplaatst. Dit is inmiddels veranderd in lampjes, wat de brandveiligheid zeker ten goede heeft gedaan. De kerstbal werd vroeger niet gebruikt, dit is iets dat sinds kerstmis aanwezig is.

https://www.xmasdeco.com