0rk.nl
Image default
Zorg

Chakra uitleg

Chakra is misschien een term die je weleens hebt gehoord tijdens een yogales. Misschien is het jou niet geheel duidelijk wat het nu is en hoe je ermee omgaat. In dit blogartikel gaan we het onderwerp chakra nader bekijken. We kijken onder meer naar de betekenis van dit begrip, hoe je een chakra stimuleert en hoe je geblokkeerde chakra’s kan vrijzetten. 

Wat is een chakra?

Chakra betekent letterlijk wiel of cirkel. Het is een term uit de Indiase religie en cultuur. In deze cultuur wordt er vanuit gegaan dat alles bestaat uit energie. De verschillende energiepunten in je lijf worden ook wel chakra’s genoemd. In totaal zijn er zo’n 114 verschillende, maar over het algemeen richt men zich op de 7 hoofdchakra’s. Je kunt je voorstellen dat als een energieveld is geblokkeerd, de chakra’s jou niet kunnen voorzien van goede energie. 

Hoe stimuleer je een chakra?

Een blokkade of stop in de energiestroming is natuurlijk niet prettig. Dit uit zich onder meer in allerlei lichamelijke, geestelijke of emotionele klachten. Binnen de Indiase cultuur gelooft men er heilig in dat chakra’s verbonden zijn aan je organen en lichaam. Mocht je ergens pijn ervaren, dan kan dit zomaar te maken hebben met de chakra’s in je lijf. Daarom is het belangrijk om uiting te geven aan wat je voelt en jezelf te allen tijde serieus te nemen. Healing van de chakra’s zorgt ervoor dat je weer in balans raakt.

Voorkom geblokkeerde chakra’s

Geblokkeerde chakra’s komen veelvuldig voor. Er zijn allerlei redenen of oorzaken voor op te nemen. Wat de oorzaak ook is van een geblokkeerde chakra, je wilt de energie graag weer voelen stromen. Wees trouw aan jezelf. Doe bijvoorbeeld aan een chakra-meditatie en richt je op je gevoel en dat wat zich tijdens de sessie aan jou openbaart. Uiteraard kan je dit altijd doen in de nabijheid van iemand die expert is in dit vakgebied.

https://www.zoma-opleidingen.nl/