0rk.nl
Image default
Bedrijven

Advies vragen aan een advocaat: Hoe doet u dat?

Nooit leuk, het in de hand nemen van een advocaat maar soms bent u in een situatie terecht gekomen waarbij het niet anders kan. Om dat zo makkelijk mogelijk te maken voor uzelf en de situatie is het van groot belang dat u snapt wat er gebeurt en waarom. Om kennis te vergaren kunt u zelf natuurlijk research doen maar vergeet niet waarom u een advocaat inhuurt. De advocaat geeft advies dat u tenslotte moet helpen.

 

Wat u mag verwachten van uw advocaat

 

Uiteraard helpen zij u om uw situatie zo goed mogelijk uit te komen. Is dat om een verdeling van goederen wanneer uw huwelijk eindigt of wanneer u in de clinch ligt met uw werkgever, uw advocaat zal zijn uiterste best doen om zijn cliënt, u, er zo voordelig mogelijk uitkomt. Maar ook kunt u terecht bij uw advocaat voor advies rondom de situatie op dat moment.

 

Een goede advocaat zal u niet alleen zakelijk maar ook persoonlijk adviseren. Het is de bedoeling dat zij uw zorgen dusdanig weten over te nemen, zodat u met een gerust hart de zaak kan aangaan. Gebruik dit advocaat advies dan ook zo efficiënt mogelijk.

 

Maak gebruik van het advies!

 

Wellicht is het handig, voordat u naar uw advocaat voor advies gaat of wanneer deze bij u langs komt, dat u alles wat u wilt vragen en wilt weten heeft genoteerd. Zo kunt u niks vergeten en maakt u optimaal gebruik van de kennis van uw advocaat. Probeer ook zo veel mogelijk de antwoorden op te schrijven. Nu hebben vele advocatenkantoren wel een hand-out liggen met de juiste info over de juiste soort zaak maar toch is persoonlijk advies voor uw situatie veel specifieker dan de algemene informatie.

  

Bonustip!

 

Een goede tip om het af te maken! Wanneer u nog geen advocaat heeft gekozen is het niet vreemd om te gaan shoppen. Mail meerdere advocaten of advocaatkantoren en ga met meerdere in gesprek. Het is namelijk belangrijk dat u zich op uw gemak voelt en dat u vertrouwen heeft in deze zeer belangrijke samenwerking!