0rk.nl
Image default
Marketing

5 Tips voor een Led reclamebord voor buiten

Stel u zit aan een druk kruispunt met uw bedrijfspand en u zou graag willen dat u wat zichtbaarder bent voor alle mensen die langs uw pand rijden. Dan zijn er natuurlijk diverse mogelijkheden om de aandacht te trekken. U kunt bijvoorbeeld vlaggen ophangen of een poster achter het raam plakken. Dit is echter wel een wat verouderde manier om de aandacht te trekken.

Wat er tegenwoordig veel wordt gebruik is een led reclamebord. Dit zijn eigenlijk een soort van TV’s die je buiten aan de gevel kan monteren en die dus bestand zijn tegen regen en kou. Maar waar moet je op letten als je zo’n reclamebord aan de gevel wilt plaatsen:

  1. informeer naar de vergunningsplicht

  2. Bekijk wat de ideale plek is

  3. Hoe groot moet het scherm worden

  4. Welke pixelgrootte heeft u nodig

  5. Wat gaat u er op vertonen

informeer naar de vergunningsplicht

Soms is het nodig om een omgevingsvergunning aan te vragen. In veel gemeenten moet u als u reclame gaat maken een vergunning hebben omdat anders iedereen overal reclameobjecten op gaat hangen en zo n wildgroei is niet gewenst door een gemeente. Kijk op de site omgevingsloket.nl voor meer informatie hierover. Op deze site kun je gemakkelijk per adres bekijken wat er nodig is voor wat je wilt doen en dus ook voor het plaatsen van reclameborden aan de gevel of op je bedrijfsterrein. U kunt ook een bedrijf als www.leddisplayexpert.nl benaderen om u te helpen.

Bekijk wat de ideale plek is

Het is vaak beter als een reclamebord haaks op de rijrichting staat. Zo kan een passant er langer naar kijken en is hij minder lang afgeleid van hetgeen dat voor hem gebeurd. Ook de hoogte is van belang. Zorg dat het led reclamebord op de juiste hoogte hangt zodat het makkelijk in het vizier is van de passanten. Een led reclamebord dat aan de gevel past is een stuk goedkoper dan een led bord dat op een aparte paal moet worden geplaatst. In dat laatste geval is de paal vaak duurder dan het led scherm.

Hoe groot moet het led reclamebord worden

Afhankelijk van uw budget kan u de grootte van het led reclamebord bepalen. Met led kan u een eindeloos groot scherm maken zonder dat u naden krijgt. De led reclameborden of led reclamemasten naast de snelweg hebben vaak een oppervlakte van meer dan 100 m2. 

Welke pixelgrootte heeft u nodig

Als passanten die langs het led scherm lopen dichtbij langs komen en u wilt dat ook zij een mooi beeld hebben dan dient u een kleinere pixelpitch te gebruiken. De standaard is 1 mm led per meter. Dus een led reclamebord met led lampen om de 10 mm wordt vanaf 10 meter mooi en bv een led scherm met leds om de 4 mm wordt vanaf 4 meter mooi. Hoe meer leds hoed duurder het scherm wordt uiteraard dus bekijkgoed wat voor u minimaal acceptabel is zodat u niet onnodig veel geld uitgeeft.

Wat gaat u er op vertonen

Let erop dat bewegende beelden erg afleiden. Het is dus niet toegestaan hele films af te spelen. De standaard is dat een beeld minimaal 8 seconden stil moet staan. U kunt dus wel een presentatie maken van afbeeldingen die om de 8 seconden wisselen.