0rk.nl
Image default
Sport

Zeilkamp op het Zuidlaardermeer

In de Nederlandse zomermaanden zijn de wateren gevuld met zeilboten en plezierjachten. Onder perfecte weersomstandigheden vertoeven aan het water met een hapje en een drankje. Dat is waar veel Nederlanders zich dan ook mee bezig houden.

Voor de kinderen wordt er vaak een zeilkamp georganiseerd, en daar wordt dan ook flink gebruik van gemaakt.

Door een ervaren instructeur worden er zeillessen gegeven op verschillende niveaus.

Hierdoor vermaken kinderen zich uitermate, terwijl de ouder even wat tijd voor zichzelf hebben om bijvoorbeeld even lekker op het terras plaats te nemen.

Tijdens het zeilkamp leer je natuurlijk zeilen, maar je kunt er ook voor kiezen om nog meer activiteiten op het water te doen. Zo kun je surfen met een grote groep of een bootje huren.

Een zeilkamp wordt vaak georganiseerd in de schoolvakantie, dus er zijn altijd kinderen genoeg die meedoen aan het zeilkamp. In de zomer is er toch niks lekkerder dan vertoeven aan de waterkant?

 

Het Zuidelaardemeer is is een geschikt meer voor deze activiteiten vanwege de grootte. Het meer kent namelijk een oppervlakte van maar liefst 5,4 vierkante kilometer.

Het meer kent vele mooie plekjes om te zeilen of te surfen. Wat veel mensen niet verwachten is dat het Zuidlaardermeer in het midden het ondiepste punt kent. Het is dan ook verboden om hier met een boot te komen. Gelukkig is de rest van het meer diep genoeg en is er dus ruimte genoeg om een lekker tochtje te maken.

 

Zeilkampen zijn vanaf de jaren 80 steeds populairder geworden omdat het toen de beste manier was om jezelf te vervoeren over het water. Het waait in Nederland erg vaak en dat is de motor van je zeilboot.

Wat we tegenwoordig vaak zien is dat de kinderen van de zeilinstructeurs van de jaren 80 nu inmiddels instructeur zijn op de grote wateren.

Het stokje van het zeilkamp wordt dus doorgegeven van generatie naar generatie.

 

Een zeilkamp is dus zeker de moeite waard in de zomer zowel voor de ouders en de kinderen. Naast het zeilkamp zijn er ook normale zeillessen voor als je niet belang hebt bij een aantal dagen zeilen. Deze lessen zijn zowel in groepsverband als privé.

 

 

http://www.zeilschoolzuidlaardermeer.nl/watersportvakanties/zomervakantie/