0rk.nl
Image default
Huishoudelijk

Waterontharders en anti- kalk magneten. Wat zijn de verschillen?

Waterontharders en anti- kalk magneten. Wat zijn de verschillen?

Om te beginnen wordt de sterkte van een magneet aangegeven in Gauss. 
Hoe hoger deze waarde, hoe groter het bereik van de magneet.

Een magneet van 2000 Gauss zal dus vanzelfsprekend minder magnetisch zijn dan een magneet met een waarde van 4000 Gauss. Omdat de anti- kalk magneten om een buis worden gemonteerd tussen de 15 mm tot 42 mm zal het effect van een magneet van 4000 Gauss niet veel anders zijn dan die van 2000 Gauss. 

 

Een magneet zal langer meegaan dan een mensenleven alhoewel dit ook afhankelijk is van de omgevingstemperatuur en de luchtvochtigheid. 
De sterkte zal ieder jaar wel een ietsje afnemen maar dat is te verwaarlozen.

Waterontharders zijn te koop op de website van elektrischeboiler.eu. Zij verkopen goedkope (zeker als je dit vergelijkt met de waterontharders waar ze op tv reclame voor maken…) en kwalitatief goede magneten waaronder;

De DAT Gorodal waterontharder

Deze waterontharder wordt in Duitsland geproduceerd door een ingenieursburo en wordt al jaren veelvuldig verkocht in Duitsland en de Benelux.

Het pakket van deze waterontharder bestaat uit 2 setjes magneten (dit zijn 4 onderdelen) die naast elkaar om de leidingen gemonteerd moeten worden.
Er wordt gebruik gemaakt van zogeheten ferriet magneten. Deze waterontharder is passend voor buizen van 15 mm tot 42 mm. Ze zijn zwart of blauw van kleur en 5 x 7 x 2 cm groot. 

 

De DAT Elektrische waterontharder

Deze waterontharder heeft geen magneet maar wekt een magnetische puls op door middel van elektriciteit. 

Er wordt wel gezegd dat het resultaat hiervan beter is dan  met een anti- kalk magneet met ferriet. 
De afmetingen zijn 7 x 5 x 4 cm. Er wordt een adapter meegeleverd. Deze moet aangesloten worden op 230Vac / 50Hz. 

 

De DAT ECO Black waterontharder

De DAT ECO black is een wat kleinere magneet dan de DAT Gorodal waterontharder.

Dit is mogelijk omdat deze een Neodymium magneet heeft. Het voordeel van dit type magneet is, dat deze louter naar voren straalt, dus alleen direct op de leiding in tegenstelling tot de ferriet magneet die rondom straalt. 
Een Neodymium magneet straalt zijn magnetisme beter uit dan een ferriet magneet. De DAT ECO Black is bedoeld voor buizen van 15mm en met afmetingen van 4.2 x 3 x 1.1 cm is deze magneet zeer klein uitgevoerd.

 

DAT ECO TITAN waterontharder

De DAT ECO TITAN Waterontharder is weer een grotere uitvoering van de DAT ECO Black en in de behuizing is metaal verwerkt.

Het magnetisme straalt op een andere manier door de waterleidingbuis door het metaal wat er in is verwerkt. Er wordt gezegd dat het daarom nog krachtiger werkt dan de andere magneten. Ook hier wordt gebruik gemaakt van een Neodymium magneet, die een groter oppervlak heeft dan de Dat ECO Black. De afmeting van de behuizing is zeer klein, namelijk 6 x 4.4 x 1.5 cm

De Neodymium magneten zijn gemaakt van N42 of N52 kwaliteit en hebben een behoorlijke trekkracht van 1,6Kg (N42) en 3Kg (N52).

 

https://elektrischeboiler.eu/Accessoires

Related posts

Tweedehands witgoed voor in de keuken

Met deze tips maak je je huis goed schoon

Stalen binnendeuren voor ieder interieur