0rk.nl
Image default
Vervoer en transport

Spooronderhoud laat u over aan de specialist

Vernieuwing aan het spoor is zeer belangrijk. In de meeste gevallen zijn dit spoedklussen omdat het treinverkeer niet stil mag komen te staan. De optimale conditie van het spoor dient 24/7 inspecteert en onderhouden te worden. Hierbij worden de rails, wissels en bovenleidingen op kwaliteit gecontroleerd. Vroegtijdige onherstelbare slijtage aan de onderdelen wordt hiermee voorkomen. Bij efficiënt onderhoud aan het spoor wordt rekening gehouden met de veiligheid en kwaliteit van de spoorwegen. Aannemers bepalen zelf hoe de werkzaamheden uitgevoerd worden zolang het resultaat maar aan de eisen voldoen. De treinen die dagelijks naar 150 locaties in Nederland reizen zullen zo min mogelijk gehinderd moeten worden.

Wat is rijdraad en waarom wordt dit vernieuwd?
De bovenleiding wordt ook wel rijdraad genoemd. Deze koperen draden zorgen voor de elektrische voeding van het openbaar vervoer op de rails. Ook rijdraad moet uiteindelijk vervangen worden. Omdat deze bovenleidingen op zekere hoogte gespannen zijn worden spoorhoogwerkers gebruikt. Deze machines rijden met gemak over het spoor en hebben een verreiker om gemakkelijk bij de bovenleidingen te kunnen komen. Rijdraad vernieuwen mag alleen gedaan worden als de nodige veiligheidsvoorschriften in acht worden genomen. De rijdraden van het Nederlandse spoorwegennetwerk beschikken over zeker 1.500 Volt. Daarom wordt er met uiterste precisie gewerkt om zo zorgvuldig mogelijk te werk te kunnen gaan. Ook bij GP portalen vervangen wordt veilig gewerkt om de Nederlandse Spoorwegen op gang te houden.

Waarom er spoorhoogwerkers gebruikt worden?
De spoorhoogwerkers zijn gecertificeerde machines ontworpen om de werkzaamheden op en rondom het spoor te kunnen uitvoeren. Omdat spooronderhoud specialistenwerk is wordt alles ingezet om dit werk zo secuur mogelijk te laten verlopen. De grootste namen zoals ProRail, HSL en RET maken gebruik van machines om zwaar werk licht te maken. Verreikers bieden de mogelijkheid om onderhoud aan bovenleidingen, stations en haltes te kunnen doen. Veiligheid staat bovenaan en dat is dan ook waar naar gestreefd wordt. Daarom worden spoorhoogwerkers ingezet ter onderhoud aan het spoor.

Laat al uw werkzaamheden op en rond het spoor over aan de spoormachine specialist
De kleinste storingen aan het spoor dienen zo spoedig en zorgvuldig mogelijk opgelost te worden. Om dit mogelijk te maken wordt gebruik gemaakt van de nieuwste ontwikkelingen omtrent spooronderhoud. Spoormachines zijn te huren om zwaar werk licht te maken. De machines worden jaarlijks gekeurd en wordt alleen door een specialist bediend.